Domov arrow O mne arrow Galéria arrow Praha - Kolin - Brussel - Antwerpy
Praha - Kolin - Brussel - Antwerpy
Atomium v BrusseliUz som nazad z cesty, na ktoru som sa vydal minuly stvrtok. Slo o toto - za najvyhodnejsiu cenu 0.01 libry som mal zakupenu letenku do Bratislavy. S autobusom z Brightonu do Londyna a z Londyna potom do Stanstedu a este aj s poplatkami a danami na letenku to cele vyslo nejakych 10.50, cize sa da povedat za 500 korun vylet jak zadarmo. Tam som sa stretol s Petrom Perhacom starsim a vybrali sme sa prenocovat u Petra Perhaca najstarsieho sestry - tety Marienky. Rano sme sa vydali na cestu do Brightonu, ktora trvala az do neskorych nedelnajsich hodin (resp. skorych pondelnajsich).

Avšak prv, než sme začali ukrajovať kilometre z dlhej cesty pred nami, vybrali sme sa ešte na návštevu k mojej sesternici z druhého kolena - k Hanke. Po krátkej zastávke sme prehodnotili situáciu a rozhodli sa nešarpať sa prílišne ďaleko a preistotu si pozrieť len Prahu a prespať u rodiny v severných Čechách.

Odtiaľ sme to zarezali krížom cez Nemecko, so zastávkou v Kolíne, kde sa práve konali vianočné trhy a ulice boli zasypané ľuďmi. Potiahli sme až do Brusselu, kde sme mali už rezervovaný hotel a po malom večernom bufete sme sa vyspali do krásneho upršaného dňa. V takom počasí by človek ani psa von nevyhnal, no my sme nemali na výber, veď zase človek až tak často v tom Brusseli nie je, tak sme v takom upršanom veternom studenom počasí brázdili ulicami, kým sme nepopozerali všetko čo sme uznali za potrebné. Potom sme ešte zašli autom k Atómiu, čo je vysoká stavba v podobe kryštálu železa, pofotili sa, nechali sa prefúkať a pokračovali v ceste ďalej.

Tak trochu mimo plánu sme sa rozhodli pozrieť si Antwerpy. Krásne starodávne mesto, kde sa brúsia diamanty a je veľa, veľa špicatých vežičiek. Navečerali sme sa v talianskej reštarácii a podeli sa do Francúzska hľadať prístav v Dunkerque, odkiaľ sme mali zarezervovanú kompu do Dover-u. Po plavbe sme si užili dve hodinky šoférovania na opačnej strane cesty, až kým sme bezpečne nezakotvili na parkovisku pred našim domom v Hove.

Linka: Stiahnite si všetky obrázky z tohto článku vo väčšom formáte

Linka: Stiahnite si všetky obrázky z tohto článku vo väčšom formáte

Posledná úprava ( Wednesday, 12 December 2007 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >