Domov arrow Novinky arrow HOME Delivery Network
HOME Delivery Network

HOME delivery network logoObjednal som si 500 gigabajtový externý hard-disk, aby som mal kam zakladať všemožné filmy, ktoré som síce už videl, ale možno si ešte v budúcnosti budem chcieť pozrieť, či azda niekomu podarovať. Keďže som objednávku podal v stredu, ostávalo už len dúfať, že mi balík stihnú doručiť do soboty, lebo v nedeľu nedoručujú. Čo som však ani len netušil, že zásielka bola poslaná akýmsi "HOME delivery network", ktorý parádne doručuje aj v nedeľu. No len, preboha, ako!

Bola zamračená a upršaná nedeľa, vonku vládla celodenná tma a všetok zvuk z ulice bol akoby utlmený hustým vlhkým vzduchom. Náhodne som vyskytol v blízkosti dverí do predchodbičky, cez vlnité sklo ktorých sa mi zamarilo, že máme akýsi lístok vo vchodových dverách. Automaticy som si pomyslel, že je to akýsi leták a tak som vstúpil do predchodbičky a vytiahol papierik zo schránky. Už-už som sa chystal poskladať a zahodiť do koša, keď som si všimol jeho zvláštnosť. Bolo na ňom tu a tam čosi ručne načmárané, čo sa na reklamných letákoch rozdávaných po tisícoch vôbec nestáva. Tak som sa mrkol bližšie, že o čo sa jedná.

Letacik

Bol to taký ten upomienkový papierik od poštára, ktorý vlastne oznamuje, že vás poštár nezastihol a teda si máte po zásielku zájsť tam a tam. Rozmýšľal som, že kedy asi ma ten človek mohol nezastihnúť, keď v takom počasí som sa určite od bytu nevzdialil ani na 5 metrov. Od rána som sedel doma, v hlavnej izbe, a nepočul som ani klopanie, ani zvonenie, ani len zvuk schránky, keď do nej niekto čosi pchá (čo normálne narobí stredný rámuz).

Je mi to podivné, no čo už. Tak teda budem musieť zháňať office nejakého "HOME delivery network" a to všetko len preto, že doručovateľ bol ostýchavý a hanbil sa stlačiť zovnček poriadne. A možno sa mu len nechcelo moknúť v daždi. Ako tak lúštim lístoček ďalej, začudoval som sa nad celkom jasne čitateľným nápisom "Black Box", no ale ja som si predsa žiadnu čiernu skrynku neobjednával (v danej dobe som očakával ešte jednu zásielku - ďalšiu knihu od Maria Puza, tak som vlastne nevedel, či ma nezastihli doma pri pokuse o doručenie hard-disku alebo onej knihy).

Všimol som si, že čierna krabica sa spomína v kolónke "Other", v sekcii "Your parcel was left:". Aha. Teda moja zásielka nebola zanechaná ani u susedov, ani v šope, ani garáži, ani v skleníku, ani na zadnej či prednej verande. Hmmmm... a kde teda? Black box? Až vtedy sa mi vyjasnilo a vylúštil som slovo načmárané pred spomínaným "black box". Stálo tam "Under black box". Nevedel som sa teda rozhodnúť akého žolíka použijem na pomoc. Zavolám detektíva, spýtam sa suseda, či vylučovacia metóda. Preboha, pod akou čiernou krabicou nájdem svoju zásielku? A vonku leje.

Otvoril som dvere do vonku a naľavo od dverí bola taká tá čierna plastová vanička, do ktorej sa normálne hádžu smeti (asi na reckykláciu). Hneď sa mi vyjasnilo a tak som špinavú zapršanú krabicu nadvyhol a spod nej vyčaroval len mierne navlhnutý balík, podľa ktorého rozmerov som vedel usúdiť, že obsahuje hard-disk. Je toto možné? Celý deň som doma a ktosi nezazvoní zvonček, aby zistil či som doma, ale radšej nechá môj 500 GB externý hard-disk na ulici pod smetným košom v daždi. Nielenže si moju zásielku mohol hocikto vyzdvihnúť, mohol mi o ňu ktosi aj zakopnúť, mohla mi pod vaničku natiesť voda, mohlo sa ozaj stať čokoľvek. Prečo nenechali zásielku radšej u jedného zo susedov? Prečo nezazvonili na zvonček? Kde sa končí ľudská hlúposť, začína vojenská logika. Kde sa končí vojenská hlúposť, začína logika oného doručovateľa.

Posledná úprava ( Sunday, 25 November 2007 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >