Domov arrow Novinky arrow Brighton&Hove Výlety arrow Výlety v okolí Brightonu - Tilgate Park
Výlety v okolí Brightonu - Tilgate Park
Hodnotenie čitateľov: / 3
SlabéVynikajúce 

tilgate parkTilgate Park je na južnom okraji Crawley, zhruba 21 míľ / 34 km z Hove. Pri dobrej premávke ste tam autom zhruba za pol hodinku. Nájdete tam jazero, lesík, záhradu s malým bludiskom a kaviarňou, mini zoo / farmu, a parádne detské ihrisko.

Ako sa tam dostať

Z diaľnice A23 zbehnete pri Pease Pottage. Kde sa A23 mení na M23, vy ostávate na A23 (Brighton road) a pokračujete rovno. Teraz pozor! Google vás bude navigovať pred šporovým centrom K2 doprava po Tilgate Drive. Tu nechoďte. Táto cestička ide okolo rekreačneho strediska a končí na malom parkovisku. V ceste sú rôzne prekážky, stĺpiky a retardéry - stratil som tu 10 minút natriasania sa a kľučkovania a napokon som sa musel vrátiť. Správna cesta vedie o trošku ďalej okolo tej K2 haly, na veľký kruhový objazd, tam doprava, rovno až po odbočku znova doprava na Tilgate Way. Potom to je stále za nosom.

Parkovanie

Ak by ste chceli parkovať zadarmo, začnite sa obhliadať po mieste v obytnej zóne. Obyvateľom to možno lezie na nervy, ale parkovanie tam je povolené a zadarmo, ja osobne vždy skončím na Salisbury road, čo je iba o pár metrov ďalej než oficiálne platené parkovisko.

Čo tu nájdete

Na oficiálnych stránkach parku nájdete zoznam zariadení dostupných v Tilgate parku.

Kedysi to tu bolo celé zadarmo; ponovom však vyberajú vstupné (nízke), ale iba do tej časti, kde majú zvieratká. Záhrady, perfektné detské ihrisko, lesík a jazero Tilgate Lake je voľne dostupné. Celý park je krásny a až pri tretej návšteve som obišiel celé jazero a prezrel si lesík, ktorý ma veľmi milo prekvapil. Ak nemáte so sebou deti, tak by som medzi zver ani neliezol, stačí stráviť príjemný deň v parku v okolí jazera.

Zvieracia farma / mini ZOO

Za poplatok môžete vôjsť sa poprechádzať medzi moriaky (niekedy) a sliepky (voľne sa pohybujúce po chodníkoch). Majú tam morčatá, zajačiky, prasiatka, ovečky, kozy, nejaké pavúky a modlivky v teráriu, rôzne sovy a papagáje, havrana, pávy, bažanty, kačky a husy, nejaké srnky a jelene… Žiadna ohromná exotika, ale zato celkom slušný výber zvierat a deťom sa tu zaručene bude páčiť. V platenej zóne je aj menšie jazierko na ktorom je postavený altánok, odkiaľ môžete pozorovať kačky, potápky, labute a iné vodné zverstvo.

Je to tu vhodné aj na výletík s bicyklom okolo jazera. Zjavne majú cyklisti povolené sa motať po chodníkoch pomedzi výletníkov. Trošku mi to vadilo, hlavne kôli deťom, ktoré sa motajú bez ladu a skladu a trochu som tŕpol, že ich niekto prejde.

Posledná úprava ( Thursday, 05 June 2014 )
 
Ďalšia >