Domov arrow Novinky arrow Brighton&Hove Výlety arrow Výlety v okolí Brightonu - Sullington Warren
Výlety v okolí Brightonu - Sullington Warren
Hodnotenie čitateľov: / 3
SlabéVynikajúce 

sullington warren thumbnailObjavil som neďaleko jedno príjemné miesto, kam rád chodíme s deťmi na výlet. Je to 16.4 míľ od nášho bytu v Hove, čo je zhruba 26 km. Ide sa tam autom, lebo vlaky and B&H autobusy do tých končín nejazdia (možno nejaké autobusy by sa našli, ale nezisťoval som), a treba zbystriť pozornosť na vjazde do mestečka Storrington. Odbáča sa tu doprava na Water Lane a po asi sto metroch bude po vašej ľavej ruke malé parkovisko v lesíku. Z neho sa vyštveráte hore na kopček a prejdete po rovinke k okraju malej kotliny - Sullington Warren.

Podľa definície warren “is an enclosed piece of land set aside for breeding game, especially rabbits”. Zjavne sa tu kedysi “pestovali” králiky. Možno tam králiky žijú aj dnes.

Z praktického hľadiska tu nájdete krásnu zelenú lúku, na okraji ktorej sú lavičky. Okolo lúky je krásny borovicový lesík a plochy porastené šedivníkom. Je tam i kopček s krásnym výhľadom, no posúďte sami. Sullington Warren Panorama Na lavičkách sa dobre sedí, lebo nie sú, ako bežné anglické lavičky, kovové a umiestnené v tieni. Aj poopaľovať sa na nich dá, keďže lúka je orientovaná na slnečnú stranu a lavičky sú južne a západne otočené. My plánujeme, keď sa ešte trošku oteplí, zájsť si tu urobiť piknik a nechať deti na lúke sa naháňať, kopať si loptu, či mordovať sa na trojkolke.

Posledná úprava ( Thursday, 05 June 2014 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >