Domov arrow Novinky arrow Brighton&Hove Výlety arrow Výlety v okolí Brightonu - Rye a Camber Sands
Výlety v okolí Brightonu - Rye a Camber Sands
Hodnotenie čitateľov: / 3
SlabéVynikajúce 

Camber SandsKrásne historické mestečko (hoci tých je Anglicko posypané ako buchty makom, toto je ozaj veľmi čarovné) Rye sa nachádza asi hodinku a pol cesty od Brightonu smerom na východ. Myslím si, že autom, či vlakom vám to do Rye potrvá rovnako dlho. My sme šli autom, no cesta je kľukatá a zväčša pomalá. Dobré je však ak sa máte ako dostať z Rye, čo i len na hodinku, do letoviska Camber Sands. Tu nájdete jednu z mála piesočnatých pláží v okolí.

Prečo sa ťahať za morom až do Camber-u? Za prvé: je to jedno z mála miest, kde je pláž piesková, nie kamienková ako všade inde. Druhý dôležitý dôvod je, že vďaka plytkosi zátoky pri Camber-i sa voda dokáže za slnečného počasia nahriať na príjemnú teplotu a dá sa v nej čvachtať aj dlhšiu dobu. Vynikajúce miesto pre malé deti, ktoré sa budú môcť vyšantiť do sýtosti, zatiaľ čo rodičia si oddýchnu.

Dodatočné info od návštevníčky blogu - Petra Floris

Listok vlakom z Brighton station stoji cca 15libier(return) do Rye, ale az po 9:30 idu za tuto cenu (off-peak ticket), autobus stoji 4,30 (return) do Camber Sands. Autobus ide zo zastavky B, je par krokov od vlakovej stanice, jednoduche to najst! takze ak niekto vyrazi o 9:30 bude v Camber Sands okolo 12:00, co je velmi dobry cas.

Takze cely vylet vlakom a autobusom spiatocne vyjde 20 libier. Ak sa z Camber Sands odide o 15:00 co som ja dnes urobila, moze sa potulat po Rye, co je naozaj krasne mestecko. St. Mary s Church a za 3,50 sa da ist na vyhliadkovu Tower. Odporucam ist do kaviarne, vola sa Tower Forge, je pri takej brane - robia tam velmi dobre milkshaky a kavu Illy. Este sa da zajst do Castle museum, ale to uz bolo zavrete ked som isla okolo.

V restauraciach a hned aj na stanici je mapa Rye, su na nej vyznacene aj restiky ale hlavne miesta kam zajst, velmi jednoducha ale uzitocna.

Celý zoznam výletov, ktoré vám odporúčam absolvovať v okolí Brighton a Hove nájdete TU.

Posledná úprava ( Sunday, 05 July 2015 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >