Domov arrow Programovanie arrow Eclipse - výsledky hľadania obsahujú súbory v target zložke
Eclipse - výsledky hľadania obsahujú súbory v target zložke
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 
eclipse logo

Pokojne si pracujete v Eclipse a, ako správny profík, vyhľadávate triedy či súbory pomocou Open Type (Ctrl+Shift+T) alebo Open Resource (Ctrl+Shift+R). V týchto dialógoch vyskakujú všetky súbory nájdené vo vašom Workspace, vrátane derivovaných súborov (trebárs všetok výstup Maven build-ov).

Už sa vám stalo, že si otvoríte Open Resource dialóg, vyhľadáte súbor, otvoríte si ho, editujete a chvíľu sa tešíte z toho, že vaša zmena funguje; no potom (po prvom Maven builde) sa čudujete, kam vaše zmeny zmizli? Až po určitom čase strávenom pátraním si všimnete, že ste si omylom otvorili súbor z target zložky, ktorý po každom čistom builde bude prepísaný.

Bolo by dobré, keby sa tieto súbory, ktoré Maven veselo prepisuje počas svojho buildenia, nevyskytovali vo výsledkoch hľadania. Taktiež Ctrl+H Search Dialogue keď prehľadáva váš Workspace, vyhadzuje vo výsledkoch všetko to smetie nájdené v target zložkách. Tomuto všetkému sa dá zabrániť jednoduchou fintou.

V skratke, v package explorer-i (či inom Eclipse project explorer-i) označte zložku "target" a vojdite do jej nastavení, trebárs stlačením klávesovej skratky Alt+Enter, a tu zaškrtnite políčko Derived. Ja som si zvykol ho zaškrtnúť pomocou jeho quick-access kódu Alt+v, keď už mám prst nad klávesou Alt :-)

eclipse derived checkbox
Názorná ukážka nastavení zložky. Táto možnosť je aj v novších verziách IDE

Po označení zložky ako Derived, Eclipse bude rozumieť jej významu (jej bezvýznamnosti) a nebude sa v nej hrabať počas vyhľadávania. Škoda, že to vyžaduje manuálny krok. Vo workspace s množstvom naimportovaných projektov máte smolu, lebo sa naklikáte... Zatiaľ som neprišiel na metódu ako nakonfigurovať maven-eclipse plugin tak, aby automaticky nastavil túto Derived property na každej target zložke. Určite sa to dá. Kto vie ako, dajte mi prosím vedieť.

Dúfam, že rada pomohla. Happy coding!

Posledná úprava ( Friday, 23 November 2012 )
 
Ďalšia >