Domov arrow Novinky arrow Brighton&Hove Výlety arrow Výlety v okolí Brightonu - Downs Link: Shoreham - Bramber
Výlety v okolí Brightonu - Downs Link: Shoreham - Bramber

rieka adurĎalší môj obľúbený výlet v okolí Brighton&Hove je po trase zvanej Downs Link, popri rieke Adur. Vychádza sa zo Shoreham-u, kam si predpokladám zoberiete autobus. Vystúpite z čísla 2A a prejdete k vode. Odporúčam vystúpiť tu: http://goo.gl/maps/d72kQ no ak ste náhodou nasadli na autobus číslo 2, tak vystúpite na jeho konečnej a ten kúsok sa prejdete, či už popri ceste či popri vode.

Neďaleko zastávky (bus č. 2A) je cez rieku drevený most, no pre tento konkrétny výlet ho skrátka odignorujeme a pokračujeme po pravej (východnej) strane rieky po cestičke pre cyklistov a peších turistov - Downs Link. Je to 60 kilometrov dlhá trasa, ktorá prepája South Downs Way a North Downs Way. Z miesta kde South Downs Way križuje Downs Link môžete vyštartovať na túru cez Devil’s Dyke a potom ďalej do Hove alebo Brightonu.

Celý zoznam výletov, ktoré vám odporúčam absolvovať v okolí Brighton a Hove nájdete TU.

Lancing College
Na druhej strane rieky je krásny kampus Lancing College

To, čo vidíde po vašej ľavej ruke na druhej strane rieky je kampus Lancing College. Je tam v jej okolí pekne, veď len si pozrite v tomto článku. Zájdite sa tam niekedy poprechádzať. Katedrála je verejnosti prístupná.

Prechádzka je príjemná a nie veľmi namáhavá (teda na stupnici od 1 do 10 tak možno stupeň 2). Výhodou tejto trasy je jej dobrá zjazdnosť s kočiarom, čo môžu oceniť rodiny s malými deťmi. Cestouuvidíte možno labute či kačky, neskôr kone, ovce, kravy, a množstvo zajacov (ak idete v správnom ročnom období).

Na mieste kde South Downs Way križuje vašu cestu prejdete cez drevený mostík na druhú stranu rieky a pokračujete ďalej popri nej až kým na momentík nevleziete do húštiny. Cez ňu prechádza cesta, po ktorej celkom rýchlo pália autá. Tu si budete musieť možno trošku počkať, kým sa vám podarí prejsť na druhú stranu. Ešte chvíľka cez lesík a popri poliach a ste na kruhovom objazde pri Bramber-i a neďalekom Upper Beeding-u, odkiaľ si môžete zobrať autobus nazad. Prechádzka jednosmerne trvá, ak si dobe pamätám, asi tak dve hodinky, no bez detí a zastávok by som si tipol, že by sa to celé dalo prejsť za menej než hodinu a pol.

Odporúčam si urobiť piknik pri tisícročnej zrúcanine hradu v Bramberi a potom sa vrátiť nazad do Shorehamu rovnakou cestou.

bramber castle
Čo zostalo z hradu v Bramberi


Celý zoznam výletov, ktoré vám odporúčam absolvovať v okolí Brighton a Hove nájdete TU.

Posledná úprava ( Friday, 07 June 2013 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >