Domov arrow Programovanie arrow Vizualizačné štúdio ViReSol
Vizualizačné štúdio ViReSol
domcek po vizualizaciiVizualizačné a Receptážne riešenie (Solution) - ViReSol - je špecializovaný softvér pre prípravu grafických návrhov farebného dizajnu interiérov, exteriérov, drevených a kovových štruktúr. Naprogramoval som ho z 99% sám, pred asi piatimi rokmi. Na prachom zapadnutých stránkach CTR Solutions spol. s r.o. môžete nájsť informácie o vizualizačnom štúdiu Viresol. Za stránku sa patrične hanbím, lebo je priam hrozná, no obsahuje aspoň základné informácie o spoločnosti a produktoch, tak sme ju zatiaľ nezrušili, ani neprerobili.

Ale naspäť k téme, k Viresolu - našiel som kdesi v archívoch linky na externé stránky píšuce o mojom výtvore. Napríklad internetový časopis Trendy Bydlení spomína môj Viresol v článku Na novou fasádu s jistotou.

Na iných českých stránkach - Fasády - revue o fasádach a otvorových výplních sa Viresol spomína znova. V článku Vizualizační studio Ekolak navrhne barevné variace fasád oznamujú, že Viresol sa bude používať na vizualizáciu návrhov farebných riešení fasády objektu a celkovej úpravy jeho okolia.

čo dokáže viresol
Čo dokáže Viresol - interiéry, exteriéry, autá...

S ViReSol-om sa pracuje celkom jednoducho, podobne ako s Adobe Photoshop-om. Užívateľ je plynulo vedený od základných informácií o projekte, cez úvodné doladenie otočenia, jasu a kontrastu vstupnej fotografie, cez tvorbu a definíciu jednotlivých vrstiev, k bohatým vzorkovniciam s farebnými odtieňmi, z ktorých si vyberie niekoľko a uloží svoju vožbu ako variáciu projektu. Napokon si užívateľ môže jednotlivé variácie prezrieť v animovanej prezentácii, alebo si ich vytlačiť, rozposlať, a v prípade, že má aktivovanú rozšírenú verziu programu, môže nahodiť jednotlivé variácie do receptážneho modulu a venovať sa pigmentácii produktových báz - čiže príprave samotného produktu na aplikáciu (omietky, atď).

Viresol dokáže toho ešte oveľa viac. Skladá sa z asi ôsmych jednotlivo zakúpiteľných modulov, ktoré sa dajú zakúpiť aj vo výhodných kombináciách.

POZOR. Cenníky, ktoré nájdete na Webe sú s najväčšou pravdepodobnosťou neplatné a produkt sa dá zakúpiť za zvýhodnené ceny.

Viresol vám môžeme personalizovať, teda vsadiť do neho vaše logá, aktivovať vybrané moduly, odblokovať iba niektoré vybrané vzorkovnice a tak ďalej a tak ďalej. V prípade záujmu o tento program, o jeho demo verziu, alebo ak máte otázky, kontaktujte Petra Perháča, môjho otca, ktorý sa venuje predaju a marketingu produktov CTR Solutions.

Viresol logo
Pestrofarebné logo VIRESOL
Posledná úprava ( Friday, 15 April 2011 )