Domov arrow Programovanie arrow Logická hra - Dominoes
Logická hra - Dominoes
Dominoes puzzle gamePred pár mesiacmi som sklepkal takú malú peknú zaujímavú a dosť obtiažnu logickú hru. Vlete som sa porokoch strávených v Java lande preorientoval na C# a .NET a chcel som si v novo-naučenom jazyku niečo pekné naprogramovať. Už sa mi to považuje na disku nejakú dobu a ešte som to vlastne nikde poriadne nezverejnil.

Hlavne z toho dôvodu, že na rozdiel od mojej predošlej hry v Jave vo forme appletu - Forest Defender - sa toto nedá načítať a hrať priamo v internetovom prehliadači (browseri). Túto hru s dominami si budete musieť stiahnuť v ZIP archive, rozbaliť a spustiť. K celej hre preto dodávam aj zdrojový kód pre zvedavcov alebo nedôverčivých ľudí.

Upozorňujem, že pre túto hru potrebujete mať nainštalovaný .NET framework verziu 3.5 (asi), no na to vás už hra samotná upozorní keď sa ju posnažíte spustiť bez prítomnosti .NET. To je už taká pliaga dnešných hier. Na webovky potrebujete poväčšine Flash plugin. Na Java applety potrebujete mať nainštalovanú Javu (JVM) a pre veci v C# alebo VB budete potrebovať mať .NET framework. Ale každý Windows užívateľ celkom určite aspoň nejakú verziu .NET nainštalovanú má.

Dominoes puzzle game screenshot

Ako sa to hrá

No... prvá časť logickej hádanky je práve tá, že by ste odpoveď na túto otázku mali nájsť sami. Takže veselé hranie prajem tým, čo teraz prestanú čítať a pokúsia sa prísť na to ako na vec sami. Veľa zdaru!

Pre tých čo by však radšej vedeli o čo ide samozrejme uvediem viac podrobností: Na hracej doske je rozsypaná kompletná sada domino kociek (blokov). Teda všetky od 0-0 po 6-6. Ty však nevieš ako sú kocky poukladané a tvojou úlohou bude pospájať páry súsediacich štvorčekov aby tvorili domino bloky. Vyhrávaš vtedy, keď sa ti podarí pospájať úplne všetky na hracej ploche.

Ono sa mi to ťažšie vysvetľuje než to v skutočnosti je. Stačí stláčať kocky a všimnete si, že keď označíte napr. kombináciu 3-3 tak sa vám možno nejaké kocky kde inde (čo ste už predošle označili) ODznačia. A aha, sú to kocky 3-3. Treba to potom poskladať nejak inač. Treba dosť pohútať.

Veľa zdaru a pekné vianoce!

Dominoes

== DOWNLOAD GAME ==

Zdrojový kód

== DOWNLOAD SOURCE ==

Posledná úprava ( Wednesday, 23 February 2011 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >