Domov arrow O mne arrow Galéria arrow Výlet na Seven Sisters
Výlet na Seven Sisters
Seven SistersCez leto 2007 sme si urobili niekoľko výletov na biele útesy Seven Sisters, ktoré sa nachádzaju neďaleko od Brightonu, smerom na východ, vlastne tesne pred mestom Eastbourne. Seven Sisters, v preklade sedem sestier, sú útesy (ako som už spomínal - bieleTongue out) a je ich sedem. Tiahnu sa niekoľko kilometrov od mestečka Cuckmere Haven až po Birling Gap, a celá prechádzka popri ich okraji trvá pešo možno hodinu a pol.

Cesta do Cuckmere Haven (zastávka Seven Sisters Country Park) trvá autobusom z Brightonu od Piera necelú hodinku, no keďže tam premávajú autobusy nášho mestského dopravného podniku, tak lístky sú za pomerne dostupnú cenu 4 libry tam aj nazad.

Človek sa vylodí vnádhernom prostredí parku, ktorým sa kľukatí riečka, či kanál, na ktorom sa zavše akýsi ľudia člnkujú. Po prechádzke, možno 20 minút, cez zaujímavé prostredie posiate pásucími sa ovečkami, sa človek ocitne pri pobreží a naskytne sa pohľad na sedem sestier, ako sa tiahnu až do Birling Gap.

Výšľap na prvý z útesov je najnáročnejší, no nie príliš náročný, potom už turisti len kolíšu hore-a-dole jednotlivými zo siedmich zvlnení terénu. Cestou sa naskytnú prekrásne výhľady, adrenalín budiace výšky, cestu človeku sem-tam skríži ovca či zajko, no a ževraj sa v tom okolí kdesi vyskytujú aj zriedkavé typy motýľov, no tie sú asi až príliž zriedkavé, keďže som nemal tú česť ich stretnúť.

Posledná úprava ( Friday, 24 August 2007 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >