Domov arrow Novinky arrow USA 2009 - vylet arrow USA 2009 - den 12
USA 2009 - den 12
Podarilo sa mi nestastnou nahodou zmazat subor so zapisom do dennika z tohto dna. Bol som presvedceny, ze uz je publikovany na internete, tak som ho zmazal z karty, no a teraz na moje velke prekvapenie ako tak na to pozeram, zistujem, ze cele moje usilie vyslo nazmar. Len v skratke zhrniem co asi sa v ten den, 7.septembra, udialo.

Vstali sme a zasli na Pensacola Beach sa trosku okupat. Museli sme prejst cez jeden ozaj dlhy a jeden celkom kratky most na 80km dlhy a len niekolko metrov siroky ostrov, kde bolo mnozstvo hotelov pre dovolenkarov, ale na jeho konci bol taktiez narodny park. Tesne pred vjazdom do narodneho parku bola verejna plaz, tak sme tam zaparkovali a sli sa kupat. Zrana bolo este trosku pod mrakom, tak plaz bola takmer uplne vyludnena, biele pobrezie bolo dlhe od vidim do nevidim a nam sa to tam tak velmi pacilo, ze sme tam stravili pol dna.

Neskor aj slniecko vyslo, ludi sa prihrnulo, ale nie prilis vela, kedze bol pracovny den a skola sa uz pred niekolkymi tyzdnami zacala. Osprchovali sme zo seba sol a prezliekli sa do ludskych siat a rozlucili sa s morom. Vydali sme sa na cestu do vnutrozemia, viac-menej sme uz more nevideli. Este sme sa chceli dostat na jazdu takou tou lodkou co ma vzadu velky ventilator a pecie to po vode ako blesk, no kedze sme si jazdu nezabukovali a ziadna skupina ludi sa nechystala pozbierat, tak nas odmietli povozit. Zato sme si mohli zobrat do ruk ziveho maleho aligatora. Dali mi ho do ruk a bol som prekvapeny, aky je studeny a meky ako hovno. Nebolo to velmi prijemne ho drzat, ale zato dobry zazitok.

Pobrali sme sa dalej a vosli do Alabamy, kde sme v mestecku Foley zasli do nakupneho centra a stravili tam niekolko hodin nakupovanim. Centrum bolo ozaj obrovske a vychadzali sme z neho az za tmy. Potom som este keroval 220 mil severne, s malou zastavkou v meste Mobile, cez stat Mississippi az do hlavneho mesta Jackson, kde sme okolo pol druhej zakotvili v moteli a spali rano o nieco dlhsie. Na druhy den sme mali naplanovanu prehliadku Memphisu, tak si trebalo oddychnut.

Posledná úprava ( Friday, 11 September 2009 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >