Domov arrow O mne arrow Galéria arrow Sneh v Brightone
Sneh v Brightone
The Lanes tabula zasnezenaStava sa to predsa aj v Anglicku, ze sa prizenie daky studeny front a cierne mracna a uz je kalamita na cestach! Snehu padlo pocas dna a noci okolo 10cm, no kolko chaosu to vyvolalo, sme sa nestacili ani len cudovat. Nemozem sa tu anglanom vysmievat, ze nemaju techniku na to aby dali dokopy cesty, ked im trosku primrzne clapkanica na nic, ved tu sa to ozaj stava len raz za niekolko rokov a aj to je zarucene po jednom dni zazehnane... No kazdopadne ich snehova nadielka prekvapilal nepripravenych.

Rano som vykrocil do ulic na 20 minutovu prechadzku do prace. Len co som vysiel pred dom, tahal som mobil, ze reku pofotim nejake pametne snimky. A tak som potom fotil celou cestou, lebo stale som nemohol uverit tomu, ze co vidim je realita a ze sa to predsalen aj nam pri mori, ohrievani teplym Golfskym prudom, moze prihodit.

Ladove chodinky, ladove cesty, kamiony sa nevedeli vysplhat hore ulickami, tak som si pozrel na vlastne oci, ako zasobovanie pre supermarket Waitrose prebieha cez vchodove dvere priamo z hlavnej ulice. Ludia povytahovali zo skryn co sa len dalo, galose, gumaky, kopacky - cokolvek! - a smykali sa bezradne po namrznutych chodnikoch. Chlapi pozasuvali na hlavy rozne priklopky na usi, co ocividne od svojich zenskych poloviciek si pozicali (tazko bolo si toto vsimnut, ale ked uz treti chlap okolo mna presiel, co mi na nom daco nesedelo, ta som sa zamyslel a zhodnotil, ze to budu tie cervene hunate klbka, co mu ako sluchatka ohrievali usi).

Krasna prechadzka, malebne je to mesto ked sa zvija v takom chaose (ziadne vlaky ani autobusy, dokonca aj taxiky nebolo takmer vobec vidno - vsetci na dlhorocne pouzivanych letnych gumach). Stalo to za to. Aj skusky nam odlozili o tyzden, koli ziakom ktori sa nemalo ako bezpecne do skoly dostavit. Skratka uzas. Na druhy den uz bolo po celej parade. Skoda. Ale som aj rad, ze sa troska po troske otepluje.

Linka: (==DOWNLOAD==) Stiahnite si všetky obrázky z tohto článku vo väčšom formáte

Linka: (==DOWNLOAD==) Stiahnite si všetky obrázky z tohto článku vo väčšom formáte

Posledná úprava ( Wednesday, 04 February 2009 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >