Domov arrow O mne arrow Galéria arrow Lancing College
Lancing College

ShorehamMinuly vikend som v nedelu vysiel z bytu, reku ze len zavesim periny kus na snuru vonku v zahrade, zeby ich slnko prehrialo a vykynozilo roztoce. Na tych par metroch som si vsak stihol vsimnut, ze je vonku uplne nadherny den, clovek by necakal takto v polke oktobra, ze moze byt tak krasne a teplo. V priebehu minuty som si spravil plan, ze sa poberiem autobusom az do Shorehamu, co je asi 45 minutova jazda, odkial prejdem peso az ku takej katedrale, ktoru som si minule vsimol stat na kopci, ako som tak siel na bicykli do Worthingu (to bol dalsi taky necakany neplanovany vypad vdaka peknemu babiemu letu... ale to uz bolo niekedy koncom septembra.)

Ta katedrala sa tam tak pekne vynimala, ze som si zaumienil, ze jedneho dna tam zajdem kuknuc aj s Baskou, no napadlo ma: lepsie bude ked tam zabludim najprv sam a zistim ako sa k nej da dostat co najlepsie, bez toho aby sme sa potom museli prilis vadit a natahovat. Dobre som urobil, kedze som cestu meral kadejako krivolako, napokon som stratil nervy, tak som sa predral cez nejake kriaky a hup uz som tam bol. Az cestou spet som si vsimol kade sa vlastne k tej onej budove malo pristupovat. Nabuduce budeme mudrejsi.

Pocasie bolo priam neskutocne, kedze som kracal v kratkych rukavoch a to mi bolo horuco ako v lete, co v Anglicku sa velmi casto nestava. Cestou som cosi pofotil, ale nic moc, v ovdusi sa vznasal taky podivny opar, a viditelnost bola slaba a vsetky fotky tahali kus do siva. Cesta na kopcek sa mi vsak oplatila - az ked som dorazil na miesto som zistil, ze to je akasi College, zjavne cirkevna internatna stredna skola. Budovky ako z filmu, no a katedrala celkom prazdna.

Este sa mi nestalo, zeby som mohol pobehovat po tak velkom kostole s fotakom v ruke celkom sam a volne si fotit cokolvek ma napadne. Aj do podzemia som zasiel, kde mala byt akasi krypta, no tu som nenasiel. Teda aspon som si toho neni isty. Hore vsak som v blizkosti oltara nadabil na akysi hrob (vid foto), no ten ma nezaujal. Omnoho viac mi ucaroval obrovsky organ zaveseny nad vstupom do hlavnej lode(? tak sa to nazyva?). Celkovo to bol podareny jesenny vylet za letneho pocasia.

Linka: (==DOWNLOAD==) Stiahnite si všetky obrázky z tohto článku vo väčšom formáte

Linka: (==DOWNLOAD==) Stiahnite si všetky obrázky z tohto článku vo väčšom formáte

Posledná úprava ( Friday, 07 June 2013 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >