Domov arrow Novinky arrow Nova praca v RDF
Nova praca v RDF
RDF GroupUz tu sice pracujem skoro mesiac, ale stale si dovolim moju pracu nazvat novou. Jedna sa o vecsiu spolocnost zameranu na vyvoj pocitacovych systemov a taktiez recruitment, co znamena, ze dodavame kvalifikovanych profesionalov na rozne miesta do cudzich firiem. Podla toho co mi bolo povedane ma spolocnost 106 (ci 116?) zamesnancov a z toho okolo 90 je umiestnenych priamo u nas v Brightone. Dalsie pobocky su samozrejme v Londyne a potom este niekde v Bristole a cojaviemkde.

Nasa budova je v centre stareho mesta Brightonu, uprostred Lanes-ov, medzi vsemoznymi obchodikmi, barmi a restauraciami, hned vedla honosnej budovy mestskeho Councilu (uradu). Sme roztahani po niekolkych poschodiach, no hlavna cast ludi pracuje na druhom poschodi, kde vlastne cele dni ciiham aj ja.

Dost bolo o firme a o budove, idem sa teraz venovat popisu prace:
...
...no veru vela toho neni.

Akosi sa tu nevedia nikto dohodnut na tom, ze co mi daju na robotu, ta uz tyzden sedim a uplne nic nerobim. Predtym tyzden som vykazoval akusi minimalnu cinnost a predtym tyzden som dokonca aj programoval.

No ako som tu tak prisiel, tak som sa dozvedel, ze som jediny stastlivec z firmy co dostane kompjuter s Vistou, ta som si par dni len zvykal a instaloval vsetko, vsetko, od vymyslu sveta, co mi bolo nevyhnutne pre dalsiu pracu s pocitacom. Potom ma hodili chvilku plavat do PLSQL, potom do PHP, potom ma nutili pochopit ako sa z PHP cez FPDF generuju PDF dokumenty, potom som sa brodil cez JavaScript a obnovoval som si zabudnute vedomosti HTML. Mozem byt rad, ze CSS po mne zatial nikto nechcel, lebo to som uz davno neriesil a ani sa mi uz nikdy riesit nechce.

Mame tu rozne systemy v praxi, s ktorymi som sa musel skamaratit, ako CVS, nejaky SQLPLUS prikazovy riadok, akysi skaredy a neschopny Oracle SQL Developer, Eclipse som musel znova poprezerat bo som uz nejaku dobu nevidel. Zoznamil som sa s tym ako to tu bezi, co sa tyka logovania hodin do systemu, cez akysi skaredy Replicon, ponastavoval som si Outlook, s ktorym som doposial velke skusenosti nemal, no skratka milion veciciek. Ale celkovo - uz tyzden len sedim a pozeram sa na Amazon a Gmail. Ved aj cely tento, aj poslednych niekolko clankov som sklepal pocas pracovnej doby. Tak velmi tu zrazu neni co robit, ked Oracle server je odstaveny a praca je viac-menej hotova a hlavny financnik (pre ktoreho robime ten projekt) je na dovolenke...

Som zvedavy ako sa to rozbehne neskor. Hadam sa to rozbehne. Ale nemuselo by sa to rozbehovat prilis, lebo vsak aj skola sa na mna v Oktobri blizi.

Posledná úprava ( Thursday, 07 August 2008 )
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >