Domov arrow Programovanie
Programovanie
Windows Command Line príkazy
command lineWindowsový príkazový riadok ("cmd"), ponúka škálu všadedostupných príkazov a skratiek. Naďabil som na pekný zoznam na stránke serverfault a tak som si ho tu chcel uchovať. Možno sa niekomu čo-to z neho zíde, ak aj nie, aspoň ja sám viem kde tieto veci mám nájsť.
Posledná úprava ( Monday, 09 January 2012 )
Celý článok...
 
Dobrá rada - Pointcuts (AOP)
pointcutDnes som strávil nejakú hodinku naháňaním problému v mojej skúšobnej Java Web aplikácii, orientovanej okolo Spring 3 Frameworku. Možno keď môj nález zdokumentujem, uľahčím niekomu život, ak bude v rovnakých koncoch a náhodou nájde tento článok.

Ešte stále nie som celkom zbehlý v AspectJ notácii Pointcut výrazov. Človek ich veľa nenapíše, lebo ich v bežnom projekte je relatívne málo. Taktiež tých pár dezignátorov Pointcutov, čo treba napísať, to buď napíše niekto druhý, alebo to človek zmákne sám a potom sa tomu chvíľu nevenuje a časom na to celkom zabudne. Nie sú to výrazy, ktoré programátor celkom bežne používa day in, day out.

Pre začínajúcich so Spring AOP tu mám krátky návod a vzorový príklad použitia aspektov v Spring aplikácii.

Posledná úprava ( Friday, 02 September 2011 )
Celý článok...
 
Dosť bolo Internet Exploreru
w3cA už ho mám dosť. Ľudia, prosím prestante používať Internet Explorer. Pekne Vás o to žiadam. Dosť už bolo, no nie? Nainštalujte si ozajstný Webový prehliadač.
Stop IE 6
Nech čert berie všetky verzie poondiateho Internet Exploreru
Spread Firefox Affiliate Button
Opera, the fastest and most secure web browser
Posledná úprava ( Monday, 01 August 2011 )
 
Zjednodušené AOP a Spring
Spring 3 in Action Book CoverKonečne som sa dostal k dlho očakávanej knihe od Craiga Wallsa - Spring in Action, Third Edition. Tak ako sa tak budem cez ňu prelúskavať, asi tu zanechám niekoľko článočkov, aby som si neskôr vedel pripomenúť, o čom všetkom som čítal, a aj aby z toho môjho čítanie mohli aj iní mať trošku úžitok.

Ako som tak čítal začiatky, hneď sa mi zapáčila možnosť nadeklarovať aspekty v aplikácii použitím Spring AOP konfiguračného namespace-u a trošky XML.

Posledná úprava ( Wednesday, 27 July 2011 )
Celý článok...
 
Notepad++ skratky
notepad ++ logo
Notepad++ je veľmi populárny textový editor, náhrada za starý známy notepad.exe, ktorý je pribalený v každej inštalácii Windows už od dávnych čias. Už je celkom bežné nájsť verziu Notepad++ na rôznych vývojárskych mašinách, ba i na servroch. Má svoje muchy, no je to ináč výborný spoločník na cestách programátorstvom, či pri akýchkoľvek iných úlohách zahrňujúcich editáciu textových súborov (súborov s textuálnym - čitateľným - nebinárnym - obsahom).

V tomto článku vám predstavím niekoľko zaujímavých skratiek použiteľných pri práci s Notepad++. Taktiež odporúčam prečítať si moje predošlé články o Notepad++, v ktorých píšem o užitočných funkciách N++ (napríklad ako pracovať s označovaním riadkov a záložkami) a technikách pri práci s ním (napríklad ako ohraničiť - či obaliť - riadky textu).

Posledná úprava ( Thursday, 09 June 2011 )
Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 6 - 10 z 49