Domov arrow Programovanie
Programovanie
Read and Seek

Načítavanie mnohotvarých súborov

Hard DiskÚvod

Posledné dva dni [pisane asi okolo 20. marca 2008] som strávil... Fuj, to vyznie akoby som naozaj celé dni robil len to jedno; čo nie je pravda. V skutočnosti sa jedná len o dva-či-tri dvoj-či-trojhodinové bloky. Ehm.

Znova: Posledné dva dni som strávil písaním kódu pre triedu TVSPProject. V čase, keď píšem tieto riadky, je kód hotový (pokúsim sa o nemožné - odhad v oblasti programovania) asi tak na 40 percent. Tí čo majú za sebou už akési programovanie môžu tušiť, aké je šialené vysloviť takýto odhad. Smrteľník nemôže predsa ani tušiť, kedy sa v programovom kóde zasekne, zamotá a obesí. (Keby to bolo ináč, nemali pri programátori také množstvá nedokončených projektov porozhadzovaných po disku.)

Posledná úprava ( Saturday, 29 March 2008 )
Celý článok...
 
Delphi 2007
Delphi 2007 Startup Screen

Minulý týždeň som si nainštaloval na comp a paráda.


Teda... najprv som čosi poklikal tu a potom tam a potom to už to bol len samý error a problém, tak som to odobral. Preinštaloval, zase čosi pohasil, zase odobral, zase šiel nainštalovať - a hľa! Problem, že už to je nainštalovane. Ja tvojho ancikrista! Davaj ho do registrov a ničiť, rúbať, sekať, mazať všetko čo kedy kde malo uvedené Borland alebo Delphi alebo CodeGear a podobne.


Po kvalitnom upravovaní registrov je výhodné počítač reštartovať, aby sa zmeny mohli presadiť a prejaviť. A tak som nejak som videl svoj počítač v onom funkčnom stave naposledy. Už nikdy som nerozchodil Windows ani neuvidel žiadnu z mojich troch partícií. A bolo všetko, VŠETKO, v prdeli.

Posledná úprava ( Friday, 27 February 2009 )
Celý článok...
 
Serial o programovani

Posledne mesiace som sa dost venoval pisaniu instruktazneho serialu o programovani (hlavne v Delphi) a postupne som uvadzal jednotlive clanky na mojich strankach. No zistil som, ze je problem obsah moho dokumentu v podarenej podobe preniest na Web, aby sa zachovalo formatovanie.

Posledná úprava ( Wednesday, 14 November 2007 )
Celý článok...
 
DualCore procesory

AMD X2 64V Marci 2007 sme si s Barborkou zakúpili z Dell-u mašinu s dvojjadrovým procesorom. S veľkým prekvapením a hrôzou som zistil, že na takej rýchlej mašine môj Viresol beží omnoho pomalšie než na notebook-u. Maličký slabučký procesorík, v porovnaní s krabicou nadupanou vo veľkom desktop-e, vydáva vo všeobecnosti lepší výkon aj v hrách.

Začal som sa problému venovať a hneď objavil, za pomoci Task Manager-a, že všetky výpočty bežia na iba jednom z dvoch jadier. Akokoľvek som zaťažil ViReSol, maximálne som vyčerpal 50% kapacity.

Rozhodol som sa s týmto skoncovať a upraviť ViReSol tak, aby vedel využiť obe jadrá procesora.

Posledná úprava ( Tuesday, 26 April 2011 )
Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 46 - 49 z 49