Domov arrow Programovanie
Programovanie
Fuzzy Search - "chlpaté" vyhľadávanie :-)
chlpaté čudoĎalšia taká malá vec čo som si z nudy sklepal s JavaScriptom. Našiel som skriptík v nie tak celkom funkčnom stave (mal muchy) na nete, ako som tak brúzdal v práci pomedzi čajové prestávky. Tak reku, kto má záujem pozrieť na to ako sa dá jednoducho a zaujímavo implementovať "lepšie" filtrovanie s JavaScriptom, nech si pozrie.
Posledná úprava ( Thursday, 20 January 2011 )
Celý článok...
 
Logická hra - Dominoes
Dominoes puzzle gamePred pár mesiacmi som sklepkal takú malú peknú zaujímavú a dosť obtiažnu logickú hru. Vlete som sa porokoch strávených v Java lande preorientoval na C# a .NET a chcel som si v novo-naučenom jazyku niečo pekné naprogramovať. Už sa mi to považuje na disku nejakú dobu a ešte som to vlastne nikde poriadne nezverejnil.

Hlavne z toho dôvodu, že na rozdiel od mojej predošlej hry v Jave vo forme appletu - Forest Defender - sa toto nedá načítať a hrať priamo v internetovom prehliadači (browseri). Túto hru s dominami si budete musieť stiahnuť v ZIP archive, rozbaliť a spustiť. K celej hre preto dodávam aj zdrojový kód pre zvedavcov alebo nedôverčivých ľudí.

Upozorňujem, že pre túto hru potrebujete mať nainštalovaný .NET framework verziu 3.5 (asi), no na to vás už hra samotná upozorní keď sa ju posnažíte spustiť bez prítomnosti .NET. To je už taká pliaga dnešných hier. Na webovky potrebujete poväčšine Flash plugin. Na Java applety potrebujete mať nainštalovanú Javu (JVM) a pre veci v C# alebo VB budete potrebovať mať .NET framework. Ale každý Windows užívateľ celkom určite aspoň nejakú verziu .NET nainštalovanú má.

Posledná úprava ( Wednesday, 23 February 2011 )
Celý článok...
 
NHibernate a automaticky udržiavané časové známky
nhibernate logoKeď padne rozhodnutie používať vo vašom projekte NHibernate, môžete si v mnohých ohľadoch uľahčiť život (teda hneď potom, čo si omotáte hlavu okolo tejto zázračnej technológie). V tomto blogu vám ukážem ako dohovoriť NHibernate, aby automaticky udržiavalo timestamps na vami-zvolených poliach (teda reálne budete potrebovať mať nanájvyš jedno pole automaticky timestampované).

Tento článok nájdete aj na mojom technologickom Google blogu

Ako príklad si uvedieme nasledovné: Užívateľ vašej (webovej) aplikácie uverejní komentár. Tento komentár bude vo vašej aplikácii obsahovať samotný text komentára a časové pole DateUpdated, v ktorom budete chcieť udržiavať dátum a čas zverejnenia/poslednej úpravy komentára. Zakaždým keď užívateľ komentár zverejní, alebo upraví, a obsah komentára je vpísaný/aktualizovaný v databáze, chceme aby sa zaznamenal aj aktuány časový údaj. Toto by za vás mohlo robiť NHibernate, stačí si ho tak nastaviť. Dobre sledujte nasledujúcich pár riadkov kódu, alebo si tie riadky skrátka len skopírujte a použite.

Posledná úprava ( Saturday, 19 February 2011 )
Celý článok...
 
Číslovanie Riadkov
cisla riadkovPrave som sklepal uplne jednoduchu utilitku na ocislovanie riadkov textu. Som stracal nervy na internete, snazil som sa najst nejaku on-line javascriptovu chujovinu co by toto pre mna urobilo, ale napokon som sa odhodlal si to za 10 minut sklepat sam. Takze tu to je.
Posledná úprava ( Thursday, 20 January 2011 )
Celý článok...
 
NHibernate - konfigurácia a chytáky
nhibernate logoPráve sa mi podarilo prísť na to, prečo mi môj malý skúšobný programík s NHibernate nechcel ani za svet fungovať. Prv než zabudnem ako som problém vyriešil a na čo všetko som cestou k riešeniu naďabil, chcel by som si o tom urobiť záznam.

Problém spočíval v tom, že nech som sa snažil ako som sa snažil, stále NHibernate vyhadzoval chybu "NHibernate.MappingException: No persister for <class name>".

Užil som si pekné trápenie hľadaním problému. Preliezol som internet krížom-krážom a našiel viacero možných príčin pre toto chybové hlásenie, ale "no joy". Dosť frustrujúci bol fakt, že v práci pracujem na projekte, kde úspešne mapujem s NHibernate a všetko klape. Prezrel som niekoľko hodín video tutoriálov, prečítal niekoľko kratších aj dlhších textov na NHibernate/Hibernate a už-už som si začínal myslieť, že všetkému rozumiem, keď tu som doma narazil hlavou do steny a nemohol som sa s NHibernate ani pohnúť. Neustále sa NHibernate sťažovalo na "No persister for..."

V skratke...

Posledná úprava ( Thursday, 20 January 2011 )
Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 31 - 35 z 49