Domov arrow Programovanie
Programovanie
Hľadanie anotovaných komponentov

javaVytvoríme si vlastnú anotáciu pre triedy. Potom niekoľko tried roztrúsime po packageoch a necháme Springové záležitosti, aby našli tie správne triedy a potom jednej z nich aj zavoláme.

Posledná úprava ( Tuesday, 25 November 2014 )
Celý článok...
 
Parametrizované Unit Testy (PUT)

you need some testsParametrizované Unit Testy (PUT) používame pre odhalenie chýb spôsobených nesprávnym zvládaním dátovej komplexity v programe. Týchto môže byť neúrekom, keďže častokrát je ťažké si vopred predstaviť rozmanitosť možných vstupov, hlavne ak testujeme komponent, do ktorého vniká priamy vstup od užívateľa. Viac na tematiku dátovej a štrukturálnej komplexity som sa vyjadroval v odkazovanom článku. Tu si ukážeme exemplár parametrizovaného JUnit testu triedy PostCode, ktorá z ľubovoľného String-u obsahujúceho UK poštové smerovacie číslo vyťaží informácui o distrikte. Povieme si čo-to o detailoch tohto parametrizovaného testu.

Posledná úprava ( Tuesday, 07 May 2013 )
Celý článok...
 
Testy, cyklomatická komplexita a dátová komplexita
you need some testsV mojom skoršom článku o meraní kódu som vskratke opísal jednu využiteľnú metriku - tzv. cyklomatickú komplexitu (cyclomatic complexity - CC), ktorá nájde svoje využitie aj pri písaní unit testov. Konkrétne číslo CC sa zhoduje s počtom testov, ktoré musíte napísať, aby ste dosiahli 100%-né pokrytie štruktúry programu (všetky vetvy kódu).

Teda ak vaša testovaná jednotka - metóda - neobsahuje žiadne príkazy ovládania toku (control flow statements) a má CC o hodnote 1, bude vám stačiť napísať jeden jediný unit test pre túto metódu, aby ste pokryli celé telo metódy. Ak by testovaná metóda obsahovala IF-blok, jej CC by sa zvýšila na hodnotu 2 a potrebovali by ste napísať dva testy: jeden kde tok prechádza cez IF-blok (podmienka je splnená), a ešte jeden, v ktorom je podmienka nesplnená a tok programu kód vo vnútri IF-bloku obíde.

Posledná úprava ( Tuesday, 07 May 2013 )
Celý článok...
 
Eclipse - výsledky hľadania obsahujú súbory v target zložke
eclipse logo

Pokojne si pracujete v Eclipse a, ako správny profík, vyhľadávate triedy či súbory pomocou Open Type (Ctrl+Shift+T) alebo Open Resource (Ctrl+Shift+R). V týchto dialógoch vyskakujú všetky súbory nájdené vo vašom Workspace, vrátane derivovaných súborov (trebárs všetok výstup Maven build-ov).

Už sa vám stalo, že si otvoríte Open Resource dialóg, vyhľadáte súbor, otvoríte si ho, editujete a chvíľu sa tešíte z toho, že vaša zmena funguje; no potom (po prvom Maven builde) sa čudujete, kam vaše zmeny zmizli? Až po určitom čase strávenom pátraním si všimnete, že ste si omylom otvorili súbor z target zložky, ktorý po každom čistom builde bude prepísaný.

Bolo by dobré, keby sa tieto súbory, ktoré Maven veselo prepisuje počas svojho buildenia, nevyskytovali vo výsledkoch hľadania. Taktiež Ctrl+H Search Dialogue keď prehľadáva váš Workspace, vyhadzuje vo výsledkoch všetko to smetie nájdené v target zložkách. Tomuto všetkému sa dá zabrániť jednoduchou fintou.

Posledná úprava ( Friday, 23 November 2012 )
Celý článok...
 
Tomcat 7 - deploy web app to ROOT context
tomcat logo
Stiahnete si z webu Tomcat 7, spustíte, zájdete na localhost:8080 a tam, hľa! krásna Tomcatová stránka. Pohráme sa s nastaveniami užívateľov Tomcatu, dostaneme sa do manager-gui a deployneme svoju Web aplikáciu. Táto však bude musieť byť deploynutá pod nejakým context path.

No čo ak chceme jednoducho zrušiť krásnu základnú tomcatovskú stránku a nahradiť ju našou webovou aplikáciou? Googlenie po internete vyhadzuje kadejaké blbé návody. Po troche trápenia som naďabil na riešenie čo funguje. Tak si okopírujte:

Posledná úprava ( Saturday, 28 July 2012 )
Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 1 - 5 z 49