Domov arrow Okolie Brighton & Hove
Brighton & Hove - výlety v okolí
Výlety v okolí Brightonu - Seven Sisters

seven-sisters-thumbnailSeven Sisters je úplná klasika. Miesto, ktoré úplne každý musí navštíviť ak sa vyskytuje v okolí. Nasadnete na autobus číslo 12, alebo 12A, ktorý vyráža z Churchill Square (pozrite si vopred, z ktorej zastávky) a za jednu celú hodinku sa stačí vykydnúť na zastávke Exceat, o/s Park Centre. Treba zbystriť zrak (a začať zberať svoje majetky) už na zastávke oproti pubu Golden Galleon. Autobus potom prejde cez úzky mostík ponad riečku Cuckmere a o malý moment bude stáť. Ak teda niekto stlačil zvonček. Radšej sa poistite a hneď ako autobus vyrazí zo zastávky oproti Golden Galleon-u, stlačte tlačidlo a pripravte sa na vystúpenie.

Posledná úprava ( Tuesday, 14 May 2013 )
Celý článok...
 
Výlety v okolí Brightonu - Ditchling beacon - Lewes

blackcap signPráve som sa vrátil z ďalšieho krásneho výletíku a každopádne vrelo všetkým odporúčam. Škoda len, že ten autobuštek z Brightonu na Ditchling beacon premáva len cez letné mesiace. Predpokladám však, že väčšina z vás by ajtak absolvovala túto mini túru v lete.

Obtiažnosť na stupnici od 1 do 10: 3, dĺžka 9km +/- 2km, zhruba 2 hodiny cesty pešo.

Autobusom číslo 79 sa, trebárs od vlakovej stanice, vyveziete na Ditchling beacon. Je to zhruba 25 minútová jazda prevažne jednou dlhou rovnou cestou. Na konci sa vykydnete z busu na takom malom kruhovom parkovisku a vyberiete sa smerom na východ (teda relatívne k smeru jazdy autobusom, odbočíte doprava). Prejdete cez cestu, ktorá je jediným bodom na trase, kde sa vystavíte trošku nebezpečiu, že vás nejaké auto zrovná s vozovkou, keďže spod kopca spoza zákruty sa môže bez akéhokoľvek náznaku na vás vyrútiť vozidlo - ako sa mi dnes aj stalo), a vykročíte po udupanom chodníčku mierne do kopca smerom na Lewes.

Posledná úprava ( Tuesday, 14 May 2013 )
Celý článok...
 
Výlety v okolí Brightonu - Downs Link: Shoreham - Bramber

rieka adurĎalší môj obľúbený výlet v okolí Brighton&Hove je po trase zvanej Downs Link, popri rieke Adur. Vychádza sa zo Shoreham-u, kam si predpokladám zoberiete autobus. Vystúpite z čísla 2A a prejdete k vode. Odporúčam vystúpiť tu: http://goo.gl/maps/d72kQ no ak ste náhodou nasadli na autobus číslo 2, tak vystúpite na jeho konečnej a ten kúsok sa prejdete, či už popri ceste či popri vode.

Neďaleko zastávky (bus č. 2A) je cez rieku drevený most, no pre tento konkrétny výlet ho skrátka odignorujeme a pokračujeme po pravej (východnej) strane rieky po cestičke pre cyklistov a peších turistov - Downs Link. Je to 60 kilometrov dlhá trasa, ktorá prepája South Downs Way a North Downs Way. Z miesta kde South Downs Way križuje Downs Link môžete vyštartovať na túru cez Devil’s Dyke a potom ďalej do Hove alebo Brightonu.

Celý zoznam výletov, ktoré vám odporúčam absolvovať v okolí Brighton a Hove nájdete TU.

Posledná úprava ( Friday, 07 June 2013 )
Celý článok...
 
Výlety v okolí Brightonu - Devil's Dyke

devils dyke thumbnailPrechádzka na Devil’s Dyke je asi najrozumnejší výlet v okolí. Prezradím vám hneď tri alternatívy výletu.

Pre tých, čo šliapať neobľubujú, rada je jednoduchá - zoberte si autobus tam i nazad a skrátka sa tam len trošku poprechádzajte. Naskytujú sa tam krásne výhľady na okolitú krajinu, a hlavne je tam príjemný pub/reštaurácia, v ktorom si môžete dopriať nejaké občerstvenie po namáhavej jazde :-)

Avšak tieto stránky píšem skôr pre tých, čo vyhľadávajú menšie/väčšie množstvo fyzickej aktivity a pár kilometrov v pätách im neznie ako najhorší nápad. Tak pekne poporiadku...

Celý zoznam výletov, ktoré vám odporúčam absolvovať v okolí Brighton a Hove nájdete TU.

Posledná úprava ( Tuesday, 14 May 2013 )
Celý článok...
 
Brighton a Hove - Výlety v okolí

brighton and hove thumbnailVitajte v Brighton&Hove! Ako sa tak Brighton aj Hove rozrastali, narazili na seba v okolí Norfolk Square. Brighton od Hove-u oddeľuje už len uzučká ulička symbolicky nazvaná Boundary Passage (ktorú nenájdete vyznačenú ani na Google mape. Tu by malo byť vidno ceduľku na zábere z Google Street View: http://goo.gl/maps/9hWL).

Či už bývate v Brightone či v Hove, ak sa tu zdržíte nejakú dobu, bola by chyba nepobehať trošku aj blízke okolie. (V každom prípade, ak ste z nášho mesta, pridajte sa do našej spoločnej skupiny na facebooku - Česko-Slovenská komunita - Brighton & Hove.)

Posledná úprava ( Thursday, 03 April 2014 )
Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 21 - 25 z 25