Domov arrow Okolie Brighton & Hove
Brighton & Hove - výlety v okolí
Výlety v okolí Brightonu - Tilgate Park

tilgate parkTilgate Park je na južnom okraji Crawley, zhruba 21 míľ / 34 km z Hove. Pri dobrej premávke ste tam autom zhruba za pol hodinku. Nájdete tam jazero, lesík, záhradu s malým bludiskom a kaviarňou, mini zoo / farmu, a parádne detské ihrisko.

Posledná úprava ( Thursday, 05 June 2014 )
Celý článok...
 
Výlety v okolí Brightonu - Sullington Warren

sullington warren thumbnailObjavil som neďaleko jedno príjemné miesto, kam rád chodíme s deťmi na výlet. Je to 16.4 míľ od nášho bytu v Hove, čo je zhruba 26 km. Ide sa tam autom, lebo vlaky and B&H autobusy do tých končín nejazdia (možno nejaké autobusy by sa našli, ale nezisťoval som), a treba zbystriť pozornosť na vjazde do mestečka Storrington. Odbáča sa tu doprava na Water Lane a po asi sto metroch bude po vašej ľavej ruke malé parkovisko v lesíku. Z neho sa vyštveráte hore na kopček a prejdete po rovinke k okraju malej kotliny - Sullington Warren.

Posledná úprava ( Thursday, 05 June 2014 )
Celý článok...
 
Výlety v okolí Brightonu - Camber Sands a Dungeness

Old Lighthouse at DungenessRozlepil som oči a vykotil sa z domu, aby som stihol svoj 6.32 vlak z Brightonu do Rye. Máličko pred ôsmou som vystrčil svoju osobu z vozňa a odkráčal do obchodu, čo je hneď oproti stanici. Obchod sa volá Budgens a je ho vidno z vlaku pri vjazde do stanice. Vliezol som, schmatol fľašu červeného vína a vydal sa na svoju odyseu.

Oficiálny cieľ cesty - Old Lighthouse, trošku za jadrovou elektrárňou v Dungeness [výslovnosť, dž ako v dungeon, nie ng ako dung]. Robiť si plány so satelitnými snímkami na Google mapkách je síce jednoduché, no už neraz som narazil na prekážky, ktoré na záberoch z kozmu nie je vidno. Očakával som ostnaté ploty, strážnice, kamery a podobne v okolí jadrovej elektrárne. Na problémy som však narazil ešte oveľa skôr.

Posledná úprava ( Thursday, 05 June 2014 )
Celý článok...
 
Dlhá túra: 1066 Country Walk

pevensey castle

Z dedinky Pevensey, neďaleko Eastbourne, vedie značený chodník 1066 Country Walk až do historického mestečka Rye. Celá trasa má 51 kilometrov, ak sa presne a neomylne držíte chodníka. Nedávno, 20.7.2013, som celú trasu prešiel a musím uznať, že bola krásna a menej náročná, než trasy po okolitých South Downs (South Downs Way, Monarch’s Way), hoci svojou dĺžkou môže nejedného výletníka odradiť.

Na 1066 Country Walk je zaujímavé, že vedie okolo hneď niekoľkých starých hradov a opevnení - najprv prejdete okolo Pevensey Castle, potom okolo Herstmonceux Castle, potom v meste Battle (miesto bitky pri Hastingse, kde William, vojvoda z Normandie, porazil anglického kráľa Harolda II, aby sa stal William I v roku 1066) uvidíte Battle Abbey, neskôr prejdete cez starobylé mestečko Winchelsea, a napokon sa ocitnete v krásnom historickom Rye, kde nájdete Rye Castle.

Posledná úprava ( Thursday, 25 July 2013 )
Celý článok...
 
Výlety v okolí Brightonu - Nymans gardens

Nymans Gardens ThumbnailZvykneme navštevovať jedno krásne miesto neďaleko Brightonu a určite by som vás všetkých chcel s ním oboznámiť. Sú to záhrady Nymans v mestečku Handcross, kúsok pred Crawley. Okrem krásnych anglicých záhrad sa tu nachádza aj divoká záhrada a rododendronový les. Taktiež sa tu dá poprechádzať po lesoch celkom obyčajných k jazierku a potom príjemným chodníčkom okolo menších sekvojí k 50 metrovému exempláru Giant Sequoia.

Posledná úprava ( Wednesday, 05 June 2013 )
Celý článok...
 
Výlety v okolí Brightonu - Stanmer Park

stanmer house thumbnailStanmer park sa nachádza trošičku za mestom, tesne pred kampusom University of Sussex vo Falmeri. Medzi mestom a univerzitou pendluje častý autobus číslo 25, na ktorý sa dajú zakúpiť aj zvýhodnené celodenné lístky - momentálne za £3 (platný len na určitých linkách, hlavne číslo 25). Vystúpite na zastávnke Stanmer Park, prejdete cez bránu a o pár metrov sa ocitnete obklopení zeleňou.

Hneď na začiatku parku sú rozľahlé lúky, na ktorých si môžete zahrať futbal, ak sa vám podarí prísť včas a obsadiť si ihrisko. Po vašej ľavej ruke lúka začne stúpať do mierneho kopca, na ktorom rastie pekný lesík, popretkávaný cestičkami, po ktorých sa dá príjemne poprechádzať okolo celého parku (alebo sa z neho dá prejsť k monumentu Chattri v neďalekých poliach). Ak by ste sa nechceli štverať do lesa a je vám príjemne na slnečných lúkach dole pod kopcom, tak sa môžete popri ceste prejsť až dozadu k Stanmer House-u a k malému kostolíku, neďaleko ktorého sú lavičky a tiež šíre lúky, kde si môžete urobiť piknik, alebo si s deťmi zakopať loptu.

Posledná úprava ( Tuesday, 14 May 2013 )
Celý článok...
 
Výlety v okolí Brightonu - Seaford - Cuckmere Haven

seaford headPozvývam vás na magickú prímorskú prechádzku z mesta Seaford do doliny Cuckmere Haven popri okraji úžasného útesu Seaford Head. Pohodlne sa usaďte a vychutnajte si nádherné foto a video.

Posledná úprava ( Tuesday, 14 May 2013 )
Celý článok...
 
Výlety v okolí Brightonu - Friston Forest

nahladAsi 50 minút autobusom (12, 12A) z centra Brightonu vám potrvá cesta na zastávku Exceat (tých pár domov neďaleko vstupu do Seven Sisters Country Park). Za predpokladu, že ste sedem sestier už boli povinne navštíviť a máte záujem spoznať aj pekné okolie na opačnej strane cesty A259, vyštveráte sa na mierny kopček po (trošku skrytej) South Downs Way a skĺznete po schodíkoch do malebnej zabudnutej dedinky Westdean zašitej v jedinom peknom a aj rozumne veľkom lesíku v okolí Brighton a Hove - Friston Forest.

Posledná úprava ( Tuesday, 14 May 2013 )
Celý článok...
 
Výlety v okolí Brightonu - Chanctonbury Ring

thumbAsi pol hodinku peši od mesta Steyning (kam sa dostanete Brighton&Hove autobusom 2A) sa nachádza lokalita Chanctonbury ring. Jej okolie je pekné a veľmi odporúčam si tam niekedy zájsť, či už na piknik, či prechádzku, či len prejsť okolo cestou do Amberley alebo Arundelu (alebo po tejto trase až do Chichestru). Pozrite si na mape, kde presne sa nachádza: http://goo.gl/maps/5JUV7

Posledná úprava ( Tuesday, 14 May 2013 )
Celý článok...
 
Super dlhá túra: Chichester - Hove (64 km)

SDW9.3.2013 som sa vydal na moju dosiaľ najdlhšiu túru - 64 km. Samotný pochod bol 63 km dlhý: z vlakovej stanice v Chichestri až domov, do bytu na Holland Road v Hove; no ráno som ešte musel túru predĺžiť o 1km cesty z domu na vlakovú stanicu v Hove.

Posledná úprava ( Tuesday, 14 May 2013 )
Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 1 - 10 z 25