Domov arrow Programovanie arrow O programovaní
Články pre programátorov o programovaní
Hľadanie anotovaných komponentov

javaVytvoríme si vlastnú anotáciu pre triedy. Potom niekoľko tried roztrúsime po packageoch a necháme Springové záležitosti, aby našli tie správne triedy a potom jednej z nich aj zavoláme.

Posledná úprava ( Tuesday, 25 November 2014 )
Celý článok...
 
Parametrizované Unit Testy (PUT)

you need some testsParametrizované Unit Testy (PUT) používame pre odhalenie chýb spôsobených nesprávnym zvládaním dátovej komplexity v programe. Týchto môže byť neúrekom, keďže častokrát je ťažké si vopred predstaviť rozmanitosť možných vstupov, hlavne ak testujeme komponent, do ktorého vniká priamy vstup od užívateľa. Viac na tematiku dátovej a štrukturálnej komplexity som sa vyjadroval v odkazovanom článku. Tu si ukážeme exemplár parametrizovaného JUnit testu triedy PostCode, ktorá z ľubovoľného String-u obsahujúceho UK poštové smerovacie číslo vyťaží informácui o distrikte. Povieme si čo-to o detailoch tohto parametrizovaného testu.

Posledná úprava ( Tuesday, 07 May 2013 )
Celý článok...
 
Testy, cyklomatická komplexita a dátová komplexita
you need some testsV mojom skoršom článku o meraní kódu som vskratke opísal jednu využiteľnú metriku - tzv. cyklomatickú komplexitu (cyclomatic complexity - CC), ktorá nájde svoje využitie aj pri písaní unit testov. Konkrétne číslo CC sa zhoduje s počtom testov, ktoré musíte napísať, aby ste dosiahli 100%-né pokrytie štruktúry programu (všetky vetvy kódu).

Teda ak vaša testovaná jednotka - metóda - neobsahuje žiadne príkazy ovládania toku (control flow statements) a má CC o hodnote 1, bude vám stačiť napísať jeden jediný unit test pre túto metódu, aby ste pokryli celé telo metódy. Ak by testovaná metóda obsahovala IF-blok, jej CC by sa zvýšila na hodnotu 2 a potrebovali by ste napísať dva testy: jeden kde tok prechádza cez IF-blok (podmienka je splnená), a ešte jeden, v ktorom je podmienka nesplnená a tok programu kód vo vnútri IF-bloku obíde.

Posledná úprava ( Tuesday, 07 May 2013 )
Celý článok...
 
Windows Command Line príkazy
command lineWindowsový príkazový riadok ("cmd"), ponúka škálu všadedostupných príkazov a skratiek. Naďabil som na pekný zoznam na stránke serverfault a tak som si ho tu chcel uchovať. Možno sa niekomu čo-to z neho zíde, ak aj nie, aspoň ja sám viem kde tieto veci mám nájsť.
Posledná úprava ( Monday, 09 January 2012 )
Celý článok...
 
Dobrá rada - Pointcuts (AOP)
pointcutDnes som strávil nejakú hodinku naháňaním problému v mojej skúšobnej Java Web aplikácii, orientovanej okolo Spring 3 Frameworku. Možno keď môj nález zdokumentujem, uľahčím niekomu život, ak bude v rovnakých koncoch a náhodou nájde tento článok.

Ešte stále nie som celkom zbehlý v AspectJ notácii Pointcut výrazov. Človek ich veľa nenapíše, lebo ich v bežnom projekte je relatívne málo. Taktiež tých pár dezignátorov Pointcutov, čo treba napísať, to buď napíše niekto druhý, alebo to človek zmákne sám a potom sa tomu chvíľu nevenuje a časom na to celkom zabudne. Nie sú to výrazy, ktoré programátor celkom bežne používa day in, day out.

Pre začínajúcich so Spring AOP tu mám krátky návod a vzorový príklad použitia aspektov v Spring aplikácii.

Posledná úprava ( Friday, 02 September 2011 )
Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 1 - 5 z 18