Domov arrow Novinky arrow USA 2009 - vylet
Zapisky z cesty do USA
USA 2009 - den 6
Je 1. septembra 2009 a prave sa nachadzam v motelovej izbe kdesi na juznom okraji Indianapolis, hlavneho mesta statu Indiana. Pricestovali sme tu dnes poobede, po prijemnom dni stravenom lahko-pracovne.

Vstali sme a zisli dole do kuchyne, kde sa tato odhodlal spravit ranajkovu prazenicu so slaninkou. Po nej sme si pochutnali este na salke kavy s cokoladovym kolacikom na babovkovy sposob. Este sme trosku pokecali s domacimi o moznostiach ako viest nasu tyzdennu vypravu skrz vychodnu Ameriku, pozapisovali sme si nazvy miest a atrakcii, na ktore by sme namali zabudnut ked uz budeme na Floride v okoli Tampa.

Celý článok...
 
USA 2009 - den 7
Je 2. septembra 2009 (okolo 9.00pm tunajsieho casu) a prave sa nachadzam v moteli pri mestecku Kodak v state Tennessee, nedaleko vecsieho mesta Knoxville. Dnesny den bol zase raz dlhy, no nie az taky nabity zazitkami, kedze sme vecsinu z neho stravili gulanim sa po “Interstate”.

Den sme zacali v hoteli pri Indianapolise, v state Indiana, a pocas neho sme sa cez Kentucky prepracovali az do Tennessee, nedaleko hranice s North Carolina. Este v Indiane sme sa zastavili rano vo velkom nakupnom centre v oblasti mesta Edinburgh, juzne od Indianapolis (samozrejme, ked uz tym smerom cestujeme).

Posledná úprava ( Thursday, 03 September 2009 )
Celý článok...
 
USA 2009 - den 8
Pred niekolkymi minutami este bolo 3. septembra 2009 a prave sa nachadzam kdesi kusok juzne od Atlanty, v state Georgia. Den sa zacinal v zelenej casti Tennessee, kusok od vstupu do narodneho parku Great Smoky Mountains, casom sme presli cez hranicu do North Carolina a neskor do statu Georgia, kde sme po prezreti Atlanty zakotvili vo velmi peknom moteli Red Roof Inn pri interstate 75 smerom na juh.

Tento den bol zatial najzazitkovejsi, musi sa uznat. Bolo toho ozaj vela a uz na mna dolieha unava. Predsalen je uz jedna hodina rano. Budem musiet zvysok dopisat zajtra pocas 700km cesty dole na Floridu do mesta Tampa, kedze teraz uz na to ledva dovidim a postel vola. Dobru noc zatim.

Posledná úprava ( Saturday, 05 September 2009 )
Celý článok...
 
USA 2009 - den 9
Je 4. Septembra 2009 a prave sa nachdzam v Tallahassee, v state Florida. Dnesny den bol celkom dost nezazivny, v porovnani so vcerajskom by sa dalo povedat, ze sme ho skoro cely prespali. No predsa je trosku co napisat. Po vymotani sa z motela, zatial najkrajsieho v akom sme mali moznost spat, sme pokracovali dole na Macon (odkial pochadza Skarlet :)), no este pred nim sme zbehli do nakupneho centra a nalozili plne auto satstvom do tatovej predajne, co sa bude coskoro spustat u neho v areali v Kosiciach v Barci.

Zase som si co-to pekne znackove a za vyhodnu cenu pokupil, no to je radost. Potom sme este chvilu isli, no to nam uz poriadne skvrkalo v bruchach, vsak uz bolo aj poobedie, mozno dve hodiny. Tak sme zbehli zasa raz do Cracker Barrel, kde sme si tentokrat nie moc stastne vybrali z menu a objektivne sme zhodnotili, ze najblizsie zajdeme hadam radsej kamsi inam, mozno do Chilli's na kusok Mexickeho stiplaveho pekla. Precistit creva, hehehe.

Celý článok...
 
USA 2009 - den 10
Je 5. septembra 2009 a prave sa nachadzam v meste Panama City, stat Florida. Nechtiac tato na dnes zabukoval o triedu lepsiu izbu v hoteli Red Roof Inn, ktory uz sam o sebe je vo svojej triede hodnoteny ako #1 co sa tyka komfortu. Sedkam si pohodlne v kresle a klepkam tieto riadky. Som utahany, pripeceny Floridskym slnkom a najedeny do polosyta, co je vraj najlepsie.

Neudialo sa toho dnes prilis vela, zato to bol prekrasny den v prekrasnej prirode a na nadhernych plazach. Netahali sme sa autom velmi, len co sme mozno 200 km spravili, ale aj to rozsekane na 20 kratkych kuskov je uplne v pohode. Obzvlast, ked este aj tie kratke kusky su po krasnych prazdnych hladkych cestach cez malebny piniovy les a cez vysokymi travami zarastene mociare ci jazierka.

Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 6 - 10 z 17