Domov arrow Novinky arrow USA 2009 - vylet
Zapisky z cesty do USA
USA 2009 - den 11
Je 6. septembra 2009 a prave sa nachadzam v aute pred motelom, este stale na Floride, mesto Pensacola. Dopisal som prave dennik z vcerajsieho dna, dal ho na svoju stranku a teraz len co dopisem toto, pojdem sa hore na izbu osprchovat a spat. A preco sedim v aute? Lebo moj europsky pocitac tuto v Amerike nemam ako inac napojit na elektrinu ako cez transformator v aute. Kupili sme sice adapter na US zasuvky, ale prezil len dva dni a uz sme ho zabudli na izbe v hoteli v Tallahassee.
Celý článok...
 
USA 2009 - den 12
Podarilo sa mi nestastnou nahodou zmazat subor so zapisom do dennika z tohto dna. Bol som presvedceny, ze uz je publikovany na internete, tak som ho zmazal z karty, no a teraz na moje velke prekvapenie ako tak na to pozeram, zistujem, ze cele moje usilie vyslo nazmar. Len v skratke zhrniem co asi sa v ten den, 7.septembra, udialo.

Vstali sme a zasli na Pensacola Beach sa trosku okupat. Museli sme prejst cez jeden ozaj dlhy a jeden celkom kratky most na 80km dlhy a len niekolko metrov siroky ostrov, kde bolo mnozstvo hotelov pre dovolenkarov, ale na jeho konci bol taktiez narodny park. Tesne pred vjazdom do narodneho parku bola verejna plaz, tak sme tam zaparkovali a sli sa kupat. Zrana bolo este trosku pod mrakom, tak plaz bola takmer uplne vyludnena, biele pobrezie bolo dlhe od vidim do nevidim a nam sa to tam tak velmi pacilo, ze sme tam stravili pol dna.

Posledná úprava ( Friday, 11 September 2009 )
Celý článok...
 
USA 2009 - dni 13, 14
Je 9. septembra 2009 a prave sa nachadzam v St. Louis, lezim pod dekou v motelovej izbe a chystam sa este prv nez mi dojdu baterky (nie tie na notbuku) napisat co-to o vcerajso-dneskajsku. Zo vcera nemam zapis do dennika, lebo vlastne vcera aj dnes bol jeden dlhocizny namahavy den – ani sam neviem ako sa teraz dokazem drzat pri zivote.

Vcera rano sme sa zobudili, pomerne neskoro po dlhej nocnej ceste, v meste Jackson, stat Mississippi, a pobrali sme sa na sever – na plane bola zastavka v Memphise, konkretne v Elvisovej vila Graceland. Tak sa veru i stalo, prisli sme do Memphisu okolo jednej a vliezli do miestnosti, kde sa predavali vstupenky do Graceland-u a inych elvisoidnych expozicii. S listkami sme zamierili na zachod sa poriadne vysrat, aby cloveku nutkanie nekazilo zazitok z prehliadky. Navsteva zachodu bola nevyhnutna pre nas oboch, lebo do Gracelandu sme prichadzali z cinskej restauracie, v ktorej sme sa zastavili este cestou.

Posledná úprava ( Friday, 11 September 2009 )
Celý článok...
 
USA 2009 - den 15
Dnes je 10. septembra 2009 a prave sa nachadzam asi tak 60 mil od Chicaga. Tato keruje a ja si davam dokopy dennik. Zobudili sme sa v St. Louis, najvecsej mestskej aglomeracii v Missouri, pri rieke Mississippi, ktora vytvara hranicu Missouri s Illinois. Vstal som az okolo desiatej rana, po dost chladnej noci. Velmi mi oziabali nohy a cele rano si pametam ako som ledva spal a cely cas si suchal nohy, aby sa mi aspon trosku ohriali pod duchnou.

Sli sme vratit kartu od izby a reku, ze si dame kavu, no ziadny taky zazrak sa nestal, bo zjavne kavu presne o desiatej schovali, a my 20 minut neskor sme uz mali smolu a len oci na plac - z pravej hnusnej americkej vodovej kavy sa nam neuslo. Ta co uz. Sli sme do centra St. Louis, kde sme zaparkovali nedaleko tej ich paradnej veci - taky ten obluk hned pri rieke Mississippi, ono sa to nazyva Brana na Zapad, pretoze prave toto mesto bolo klucovym bodom ku vsetkym vypravam na zapad Ameriky. Prave odtialto sa roku 1804 vydali na svoju preslavenu objavitelsku cestu Lewis a Clark, proti prudu rieky Missouri. Toto vsetko neviem len tak z vlastnej hlavy, ale som mal moznost o tom vidiet film v muzeu dole pod tymto architektonickym zazrakom.

Posledná úprava ( Friday, 11 September 2009 )
Celý článok...
 
USA 2009 - den 16
Je 11. septembra 2009 a prave sa nachadzam v Bridgeview – mestska cast Chicaga – v aute zaparkovanom pred officom Tatrashipping, co je firma ktoru prevadzkuje Peto, ktoreho som uz v skorsich dieloch spominal. Posielaju z tade kontajnery s americkymi autami do Europy. Sedime tu obaja a cakame kym sa Peto vrati z vyjazdu po dalsie auto.

Den prebehol pokojne a spokojne. Rano sa nedalo ani s nikym pokecat, lebo v dome panoval zhon a nervozita, kedze dnes mali prist do restauracie Castel Gandolfo natacat daky ludia z miestnej televizie – treba brat do uvahy ze miestna televizia tu nie je ako Popradska TV pre 60 000 ludi, ale pre Chicagsku aglomeraciu – nieco okolo 12 000 000 ludi.

Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 11 - 15 z 17