Domov arrow Novinky arrow USA 2009 - vylet
Zapisky z cesty do USA
USA 2009 - den 1
Je 27. augusta 2009 a prave sa nachadzam kdesi 11 kilometrov nad Gronskom. Sme s tatom v lietadle na ceste do Chicaga a uz trosku vyse polky cezatlantickeho letu mame za sebou.

Dnes sme okolo siestej hodiny rannej vyliezli z postele a zacali sa zviechat na cestu. Akosi sa nestihalo tak sme museli trosku dupnut na pedal a miestami na to dialnici bolo aj celkom vzruso: dvestovkou som sa uz peknych par rokov neviezol. Nedaleko za Kosicami - nie som si isty, ale hadam to bolo uz v Šaci - sme sa zastavili na benzinovej stanici, ze reku natankujeme si na cestu do Viedne.

Posledná úprava ( Monday, 31 August 2009 )
Celý článok...
 
USA 2009 - den 2
Je 28. augusta 2009 a prave sedime v kuchyni v dome u Jakuba, ktory sa nas vcera vecer ujal na letisku O'Hare. Priviezol nas do domu a po velkej veceri, ktorej sme sa vsak ledva dotkli (uz z lietadla sme vyliezali najedeni) sa pustil s tatom do debaty pri ktorej sa mi zatvarali oci, ciastocne preto ze som to uz vsetko stokrat pocul a aj preto, ze bolo okolo polnoci a to k tomu este treba priratat sedemhodinovy casovy posun a zobrat do uvahy fakt, ze sme uz od siestej rana boli na cestach.

Cize po asi 25 hodinach funkcie som sa vybral na poschodie a vyzul smradlave ponozky, vykefoval zuby, osprchoval sa, a napokon celkom skonany 26 narocnymi hodinami zaspal "ako Strbsky maco" (ako to nazval rano Jakub). Ranajky boli bozske a, ako sa na Ameriku patri, aj vydatne. Ledva sme dojedli, uz sme sa plasili do centra Chicaga, kde sa Jakub mal vo svojej novootvorenej picerii stretnut so svojim znamym, neviem ako sa volal, ale povolanim bol bankar.

Posledná úprava ( Monday, 31 August 2009 )
Celý článok...
 
USA 2009 - den 3
Je 29. augusta 2009 a prave sa nachadzam v dome u Jakuba. Boli ma hlava a som tesne pred odchodom do rise snov. Este sa musim osprchovat a vypit aspon pol litra vody, lebo tipujem, ze ma hlava boli hlavne z toho ze som dnes okrem jedneho piva a malej flasky vody nic nevypil. Tesim sa, ze sa dnes hadam poriadne dlho vyspim a mozno uz zajtra aj ten casovy posun uz budem prekonavat s vecsou lahkostou. Dnes som bol cely den ako namesacny.
Posledná úprava ( Tuesday, 10 November 2009 )
Celý článok...
 
USA 2009 - den 4
Vcera bolo 30. augusta 2009 no a bolo toho za jeden den tak vela, ze som o nicom nestihol napisat este v ten den. Rano sme sa zobudili riadne vyspati o siestej. Niezeby som nepospal rad este par hodin, ale tato zacal s tym svojim nerozlucnym kamaratom notbukom rachot robit, takze skory ranny budicek. Naranajkovali sme sa, tato sa pustil do nekonecnej debaty s Jakubom a zdrzali sme sa v dome do obeda. Okolo dvanastej sme vyrazili na cestu do Chicago downtown.
Posledná úprava ( Monday, 31 August 2009 )
Celý článok...
 
USA 2009 - den 5
Je 31. augusta 2009 a prave sa nachadzam u Jakuba doma dole v kuchyni, ako zvycajne po veceroch a ranach. Za nami je unavny den, doslova osemhodinovka nakupovania satstva, topanok a kabeliek. Rano sme sa zastavili u Peta vo firme vymenit Passata za akehosi Dodge-a – neviem aky model, ale taky ten vecsi rodinny van – a potom sme sa odkrutili do casti mesta zvanej Aurora, kde sa nachadzalo velke outletove centrum Chicago Premier Outlets.
Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 1 - 5 z 17