Domov arrow Programovanie arrow Technické články
Technické články
Automatické označovanie položiek v ListBox/ComboBox-och

Dnes som nadabil na celkom zaujimavu a jednoduchu zalezitost ohladne WPF a uzivatelskych datovych typoch v ListBoxoch. Precitajte si ako dosiahnut automaticke oznacovanie poloziek v ListBoxoch jednoduchym zadavanim zaciatocnych pismen.

Toto som si pripravil ako jednostranovy PDF dokument (na spodku ktoreho najdete aj linku na stiahnutie kodu k ukazkovej aplikacii).Pozrite si:

Automaticke Oznacovanie Poloziek v ListBox/ComboBox prvkoch - WPF
Posledná úprava ( Saturday, 19 February 2011 )
 
Delphi 2009
Delphi a C++ Builder 2009Hoci Delphi som nepouzil uz dlhsiu dobu (poslednou dobou som sa skor zaoberal Javou, PHP, JavaScript-om, Batch scriptom...) potesilo ma vydanie novej Delphi 2009 verzie. Uz som tu pred rokmi plakal nad ohlasenim posledneho vydania Delphi (2007), no asi skupina Delphi vyvojarov je este stale dost velka a Delphi je dost oblubene, tak ho pre vytrvalcov nadalej vydavaju.

Kto neveri, tu su nahlady na novy CodeGear Delphi a C++ Builder 2009) -- vidite, uz sa snazia prilizit to C++ Delphi vyvojarom. C jazyky maju niektore ozaj sikovne crty.

Posledná úprava ( Sunday, 29 March 2009 )
Celý článok...
 
Process Explorer
Process Explorer

Process Explorer je velmi sikovna utilitka. Ak ste sa niekedy cudovali, preco sa ten ci onen subor neda vymazat, tak tento sikovny programik vam jednoznacne dokaze pomoct. Ked sa pokusat vymazat subor a system vyhodi error, cosi ako "Odstrante ochranu proti zapisu a skuste znova", tak to znamena ze akysi iny proces dany subor pouziva, vlastni jeho Handle. Spustime ProcessExplorer a vyhladame nazov suboru a hned vidime zoznam procesov, ktore drzia Handle daneho suboru. Zrusime procesy a mozeme veselo pokracovat v mazani.

Vyuzitia Process Exploreru su nespocetne...

Posledná úprava ( Sunday, 29 March 2009 )
Celý článok...
 
Vysledky hlasovania vo forme grafu
Som sa zoznamoval s jpgraph komponentom, ktory celkom bez namahy produkuje grafy na poziadanie. Tak na ochutnanie som vyprodukoval znazornenie vasich hlasov v ankete ci sa vam pozdava moja stranka.
Posledná úprava ( Sunday, 22 March 2009 )
Celý článok...
 
Co sa da programovat v Delphi
OtazkaAko som si tak prezeral statistiky mojej stranky, narazil som na usmevnu skutocnost. Ktosi sa dostal na moju stranku pomocou vyhliadavaca zadanim frazy: "co sa da programovat v delphi" :) Zaujimava otazka. Mna este nenapadlo sa spytovat akehokolvek programovacieho jazyka, ze co sa v nom da programovat. Vzdy ma napadali len otazky ako sa da to ci ono v jazyku programovat. Toto mi celkom otvorilo oci a zmenilo moj pohlad na programovanie.

S polutovanim sa musim priznat, ze sam na tuto otazku nepoznam odpoved.

Posledná úprava ( Friday, 20 February 2009 )
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 5 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 11 - 15 z 24