Domov arrow Programovanie arrow Technické články
Technické články
Eclipse - výsledky hľadania obsahujú súbory v target zložke
eclipse logo

Pokojne si pracujete v Eclipse a, ako správny profík, vyhľadávate triedy či súbory pomocou Open Type (Ctrl+Shift+T) alebo Open Resource (Ctrl+Shift+R). V týchto dialógoch vyskakujú všetky súbory nájdené vo vašom Workspace, vrátane derivovaných súborov (trebárs všetok výstup Maven build-ov).

Už sa vám stalo, že si otvoríte Open Resource dialóg, vyhľadáte súbor, otvoríte si ho, editujete a chvíľu sa tešíte z toho, že vaša zmena funguje; no potom (po prvom Maven builde) sa čudujete, kam vaše zmeny zmizli? Až po určitom čase strávenom pátraním si všimnete, že ste si omylom otvorili súbor z target zložky, ktorý po každom čistom builde bude prepísaný.

Bolo by dobré, keby sa tieto súbory, ktoré Maven veselo prepisuje počas svojho buildenia, nevyskytovali vo výsledkoch hľadania. Taktiež Ctrl+H Search Dialogue keď prehľadáva váš Workspace, vyhadzuje vo výsledkoch všetko to smetie nájdené v target zložkách. Tomuto všetkému sa dá zabrániť jednoduchou fintou.

Posledná úprava ( Friday, 23 November 2012 )
Celý článok...
 
Tomcat 7 - deploy web app to ROOT context
tomcat logo
Stiahnete si z webu Tomcat 7, spustíte, zájdete na localhost:8080 a tam, hľa! krásna Tomcatová stránka. Pohráme sa s nastaveniami užívateľov Tomcatu, dostaneme sa do manager-gui a deployneme svoju Web aplikáciu. Táto však bude musieť byť deploynutá pod nejakým context path.

No čo ak chceme jednoducho zrušiť krásnu základnú tomcatovskú stránku a nahradiť ju našou webovou aplikáciou? Googlenie po internete vyhadzuje kadejaké blbé návody. Po troche trápenia som naďabil na riešenie čo funguje. Tak si okopírujte:

Posledná úprava ( Saturday, 28 July 2012 )
Celý článok...
 
Dosť bolo Internet Exploreru
w3cA už ho mám dosť. Ľudia, prosím prestante používať Internet Explorer. Pekne Vás o to žiadam. Dosť už bolo, no nie? Nainštalujte si ozajstný Webový prehliadač.
Stop IE 6
Nech čert berie všetky verzie poondiateho Internet Exploreru
Spread Firefox Affiliate Button
Opera, the fastest and most secure web browser
Posledná úprava ( Monday, 01 August 2011 )
 
Firefox 4, HTML 5 - character encoding a nový META tag
html5 w3cPráve pred pár hodinami sa mi natiahol update na Firefox 4, aktualizoval sa z verzie RC na RC2, vraj kvôli nejakým štrbinám v oblasti bezpečnosti. No čo som si ja náhle všimol, možno to nemá nič spoločné s update-om na RC2, ale celkom určite sa to stalo pri prechode na verziu 4: na mojej stránke sa začali zjavovať čudesné znaky na miestach, kde mali byť dĺžne, mäkčene a podobne. Čosi sa stalo s tým, ako prehliadač interpretuje znakovú sadu mojich stránok. Keďže v IE8 to funguje, tak čosi skutočne čudné musí byť v ovzduší.

Po chvíľke hľadania som narazil na akúsi stránku, ktorá spomínala, že charset, ako sa kedysi špecifikoval podľa starého štandardu HTML v rámci atribúty content META tagu, ktorý nahradzuje HTTP response header Content-Type, teda tohoto a takto:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" />

že už je tento spôsob DEPRECATED - zanechaný, odvrhnutý - v štandarde HTML 5 a ja vyvodzujem, že FF4 sa odhodlal ísť s plnou podporou nového vzrušujúceho HTML 5 štandardu, tak teda ignoruje moju špecifikáciu znakovej sady.

Čo s tým?

Posledná úprava ( Sunday, 31 July 2011 )
Celý článok...
 
Aspektovo-orientované programovanie
aopPosledne ma zaujalo AOP. V práci som sa mal zoznamovať so Spring Framework, keďže sa tak trochu proti svojej vôli, ale z vlastnej iniciatívy vraciam na skok do Java landu. Spring je zaujímavý a zubami nechtami sa snaží robiť pre vývojárov život jednoduchší. Hoci nedokážem sa zbaviť presvedčenia, že polovica úžasných frameworkov a dizajnových vzorov (design patterns) existujú len a len na obchádzanie limitácií jazyka (Javy).

Zoznámenie sa s AOP ma však veľmi zaujalo. Je to koncept použiteľný v každom programovacom prostredí. Myslím si, že sa oplatí do toho aspoň trošku zašprtnúť, každopádne aspoň do tej hĺbky ako som to predstavil v článku o AOP na mojom novom :-) (zase) Google Blogu. Vrelo odporúčam si to celé prečítať od halvy po päty, hlavne teda tým, ktorí sa pojmu AOP tak nejak stránia a uhýbajú, lebo to znie ako kopa komplexity naviac.

AOP Demystified - prípravný seminár do AOP - článok je v Angličtine

Taktiež tu na stránkach mám uvedený jednoduchý príklad AOP, aj maličký ukážkový projekt na stiahnutie, v ktorom využívam aop configuration namespace Spring-u priamo v konfiguračnom súbore aplikácie. Príklad je taký jednoduchý, že si ho určite musíte pozrieť.

Posledná úprava ( Wednesday, 27 July 2011 )
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 5 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 1 - 5 z 24