Domov arrow O mne arrow Galéria
Galéria
Lancing College

ShorehamMinuly vikend som v nedelu vysiel z bytu, reku ze len zavesim periny kus na snuru vonku v zahrade, zeby ich slnko prehrialo a vykynozilo roztoce. Na tych par metroch som si vsak stihol vsimnut, ze je vonku uplne nadherny den, clovek by necakal takto v polke oktobra, ze moze byt tak krasne a teplo. V priebehu minuty som si spravil plan, ze sa poberiem autobusom az do Shorehamu, co je asi 45 minutova jazda, odkial prejdem peso az ku takej katedrale, ktoru som si minule vsimol stat na kopci, ako som tak siel na bicykli do Worthingu (to bol dalsi taky necakany neplanovany vypad vdaka peknemu babiemu letu... ale to uz bolo niekedy koncom septembra.)

Ta katedrala sa tam tak pekne vynimala, ze som si zaumienil, ze jedneho dna tam zajdem kuknuc aj s Baskou, no napadlo ma: lepsie bude ked tam zabludim najprv sam a zistim ako sa k nej da dostat co najlepsie, bez toho aby sme sa potom museli prilis vadit a natahovat. Dobre som urobil, kedze som cestu meral kadejako krivolako, napokon som stratil nervy, tak som sa predral cez nejake kriaky a hup uz som tam bol. Az cestou spet som si vsimol kade sa vlastne k tej onej budove malo pristupovat. Nabuduce budeme mudrejsi.

Posledná úprava ( Friday, 07 June 2013 )
Celý článok...
 
Svadba
MladomanzeliaV utorok (23.sep) sme sa vratili z nasho 6-denneho vyletu na Slovensko, kam sme sa vybrali koli svadbe. Svadba to nebola len taka hociaka, totiz vydavala sa moja mama. Zobral si ju za zenu isty Frantisek, ktory sa rozhodol mat svadobny obrad v Dome svetej Alzbety v Kosiciach. Ono zaujimave na tomto rozhodnuti bolo to, ze nas bolo vseho-vsudy aj s organistom 30. A na taky obrovsky kostol, ci katedralu, to si viete predstavit, ze to bola len taka mala hrstka ludi. Navstevnik co by vstupil do kostola by si pokojne mohol aj nevsimnut, ze sa tam prave odohrava svadobna omsa.

Vzhladom na to, ze okrem farara a ministranta tam boli uz ozaj veriaci asi len traja, tak to cele prebiehalo celkom komicky, teda hlavne co sa tyka toho kedy sa treba pocas omse postavit a kedy si zase sadnut. Tempo udavala Baska, kedze jej to tak dobre ide. V urcitom bode sa uz aj samotny oddavajuci knaz (farar ci hadam len kaplan, sam neviem a nevyznam sa) pozrel na ludi s neveriackym pohladom a ku koncu obkrutil svoje slova tak, aby padli na cele publikum ("...nezalezi na tom ci sme veriaci, ci neveriaci, hlavne budme dobri ludia...").

Posledná úprava ( Friday, 26 September 2008 )
Celý článok...
 
Vylet k Tower Bridge-u
Tower BridgeV nedelu, posledny augustovy den 2008, sme sa vybrali na vylet do Londyna. Nie len tak z nicoho-nic, ale mali sme aj padny duovod. Jedem moj znamy, roBin, s ktorym si uz dva roky z casu na cas vymiename e-maily (od ktoreho mam takmer vsetky dobre powerpointove prezentacie a excelove testy inteligencie), prilietal v sobotu do Anglicka koli akemusi skoleniu vo Wimbledon-e. Tak sme ukuli taky planik, ze nas prisiel pozriet dole do Brightonu, kde sme zasli na pizzu, potom na pivko do baru na Pier, kde bavila ziva hudba (no nic-moc spevacka) a napokon sme zakotvili doma, bo vyspat sa treba - na nedelu bol v plane Londyn.

Zobudili sme sa na zvuk tazkeho dazda a hromobytia za oknom. Cez zavrete viecka sa dalo vidiet kedy izbu preziaril blesk. Ranko ako stvorene na vyspavanie do obeda... No my sme museli supi-dup skakat z postele a kmytat, aby sme sa dajak dostali na stanicu a sadli do vlaku. Ostavalo len dufat, ze v Londyne bude pocasie inakejsie

Posledná úprava ( Tuesday, 02 September 2008 )
Celý článok...
 
Ada a Miska na navsteve
Ada a Miska zakuklene na zemiPocas mojho prveho tyzdna v praci u RDF Group, necely tyzden po nasom stastlivom navrate z mesacnej dovolenky na Slovensku, sme obdrzali vzacnu navstevu. Ada Stefancikova a Miska Kalova sa zastavili u nas na niekolko dni, kedze sa tak stalo, ze boli na okruznej poznavacej ceste po Anglicku.

Prifucali v jeden stvrtok okolo obeda a zdrzali sa do pondelku vecera. Cez vikend sme zasli na Devil's Dyke, co je taka priekopka za mestom, kam rekreantov zavezie za maly priplatok double-decker-kabriolet. Normalna cervena masina aka premava po meste, no bez hornej strechy, takze na hornom poschodi je paradne veterno a zima.

Posledná úprava ( Thursday, 13 November 2008 )
Celý článok...
 
Grecko - Olymp a Meteora
Grecko 2008Akcia ako som uz davno nezazil. O tomto napisem viacej casom, prezatial len sada fotiek.
Samozrejme, ako sa ja poznam, tak ked poviem, ze o niecom napisem viac casom, tak to znamena, ze uz nikdy viac k teme nenapisem. Ozaj, teraz nemam cas vypisovat pribehy, ktore potom ajtak nikto necita. A v Grecko sa toho za tyzden zbehlo tolko, ze by som to spisoval aspon dva tyzdne. Necham fotky hovorit za mna, rozpovedaju pribeh plny slnka, vody, pohody :)
Posledná úprava ( Monday, 04 August 2008 )
Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 11 - 15 z 42