Domov arrow Novinky
Moonlight Sonata (hrám na klavíri)
piano keys
Moonlight Sonata je (zatiaľ) jediná skladba, ktorú som sa naučil zahrať na klavíri úplne celú. Trvalo mi zhruba tri mesiace sa ju naučiť a nacvičiť si ju, no začínal som len s výtlačkom nôt a elánom. O notách neviem takme nič, len čo som sa naučil rozlúštiť ktorá čiarka či medzierka zodpovedá ktorému klávesu a ako sa hrá "sharp" či "double sharp". Napostupne som sa prelúskal cez všetky strany notovej osnovy a zapamätal si celých (vyše) päť minút tejto krásnej skladby.

Ešte jedna vec mi pomohla veľmi pri skúšaní - a to video na YouTube od Ukrajinskej klavírnej bohyne menom Valentina Lisitsa - tej to ide krásne! Nádherne a elegantne zahraná skladba.



Posledná úprava ( Thursday, 15 December 2011 )
Celý článok...
 
Lady Elizabeth navštívila Slovensko
Eliška zabalená v osuškeZa účelom ukázať celému nášmu svetu to potešenie, čo nám prikvitlo do rodiny v januári sme sa vybrali na niekoľko týždňov na Slovensko. Elizabeth Anna Perháčová poctila svojou návštevou nie len jednu babku, druhú babku, jedného dedka, druhého dedka, svoju 6-ročnú tetku Katku a iných významných ľudí, ale i pochodila veľký kus Slovenska, častujúc obyvateľstvo svojimi premilými úsmevmi a rozjasňujúc životy mnohých svojim nádherným a nestrojeným smiechom.

Pochodila totiž so svojim švárnym doprovodom (traja junáci - strýkovia, a jedna švárna deva - moja lepšia polovička) po kúpaliskách a akvaparkoch v okolí siedmych hôr a siedmich dolín od Popradu.

Navštívila Bešeňovú, Vrbov, Tatralandiu, Aquacity a ktovie či nie aj iné super lokality.

Posledná úprava ( Saturday, 20 August 2011 )
Celý článok...
 
Eliška sa smeje ako divá
eliska sa smejeJáááj, tá naša Eliška. To je ale pokladík. Ako sme sa tak boli trošku poprechádzať okolo a počlnkovať po Štrbskom plese, podarilo sa mi ju tak rozosmiať, ako som ani len vo sne nedúfal. Veď to poznáte, ako tie rôzne zlaté malé deti z YouTube. Tak sme si z toho natočili také krátke video. Škoda, že mobil, ktorým sme toto natáčali nebol najúžasnejší, no lepší poruke nebol. Toto videjko je milé a určite by ste si ho mali pozrieť pre lepšiu náladičku.
Posledná úprava ( Wednesday, 27 July 2011 )
Celý článok...
 
Ako sa (ne)fúkajú Veľkonočné vajíčka
fukanie vajec nahladVidejko, ktoré sme natočili pred troma rokmi - v 2008 - Baška sa snaží vyfúknuť vajíčko, no urobila si príliš malú dierku, tak sa trápi a ja jej do toho veľkodušne kibicujem.

Kvalita zvuku ušla, no vtedy som to natáčal už ani sám neviem na akom prístroji a technolódia z roku 2 zlyhala.

Posledná úprava ( Monday, 18 April 2011 )
Celý článok...
 
Chystám sa nazad do Java land-u
java tmS veľmi zmiešanými pocitmi sa navraciam naspäť k Jave, keďže už pol roka sa šprtkám v C# a .NET vo firme v rámci záuky, no žiaden projekt sa ne nečrtal na obzore, v ktorom by som mohol moje novonadobudnuté vedomosti uplatniť.

Veľmi by som sa chcel už po toľkej dobe šprtkania sa v knižkách zahryznúť do nejakého poriadneho projektu a užiť si tú jazdu. Popravde, už osem mesiacov som vo firme, no stále som viac-menej na žiadnom poriadnom projekte nepracoval. Teraz sa naskytla vynikajúca príležitosť, no projekt sa, ako napotvoru, celý točí okolo Javy.

Posledná úprava ( Saturday, 19 February 2011 )
Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 6 - 10 z 55