Domov arrow Novinky
Rodíme v Anglicku. Vyvolávaný pôrod na anglický spôsob
Ja ako cerstvy otecMožno ste sa ocitli ako i my v situácii, keď plánujete pôrod v Anglicku. Moja žena, Baška, a ja sme v dobe písania tohto článku v Anglicku už päť rokov. Obaja sme vyštudovali univerzitu v Brightone (University of Brighton) a po štúdiu sme teda v Brightone aj ostali, keďže čakáme bábätko a ja som si zhodou okolností zabezpečil vstup do kariéry softvérového inžiniera cez miestnu firmu RDF Group.

Tento článok o tom, ako prebiehal náš vyvolávaný pôrod, bude teda písaný z perspektívy 25 ročného (relatívne mladého už-čoskoro tatíka) žijúceho a pracujúceho v meste Brighton na juhu krajiny. Neviem ako veci prebiehajú inde, trebárs v Londýne, ale predpokladám, že nie veľmi odlišne.

Ako to je s vybavovaním potrebných papierov pre novorodeniatko nájdete v článku o tom, ako som pochodil na Vežvyslanectve Slovenskej Republiky v Londýne

Posledná úprava ( Friday, 18 January 2013 )
Celý článok...
 
Pripravy na babetko
Moses BasketPripravy na nase dlho ocakavane babetko vyvrcholili, teraz nasleduje uz len fáza peripetií a dúfame, ze vsetko dobre dopadne.

V tomto clanku najdete video z nasho noveho bytu, ako sme si pozariadovali izby a co vsetko sa nam podarilo zatial pripravit pre babetko. Nanestastie este stale nemame najdeny ten spravny kociarik, tak dufame ze sa nejaky zazrak prihodi a ze najdeme nejaky vynikajuci za dobru cenu.

Posledná úprava ( Monday, 17 January 2011 )
Celý článok...
 
Egyptské zásnuby
ImageLen tak v skratke, aby bolo cosi nove na stranke: v nedelu vecer sme si boli posediet a zatancovat na zasnubnej hostine Baskinej egyptskej spoluziacky Nancy. Bolo to celkom zvlastne tam ist, kedze som ju vlastne ani nepoznal, len co ma s nou Baska asi pred rokom raz zoznamila. Taktiez nas aj dost prekvapilo, ked sme tam prisli, ze osadenstvo je 100% egyptske (skratka taki tmavsi ludia ako z blizkeho vychodu) - teda okrem nas dvoch bielych tvari. Este jedna Baskina spoluziacka bola s nami, ale ta je z Cyprusu, tiez taka tmavsia, ta trochu lepsie zapadla do davu nez my.
Posledná úprava ( Tuesday, 10 November 2009 )
Celý článok...
 
Škola a práca pre školu
University of Brighton - Computer SuiteTak tak, Posledne tri tyzdne som zarezaval v skole a kade tade, kedze sa krasne leto skoncilo a tohorocny kolotoc neprijemnych povinnosti zacal. Zacalo sa to vsetko kratkym a nie moc podarenym interview v skole, ze ci by som nemohol robit teaching assistant-a pre nejake tie moduly ako Uvod do Programovania, Uvod do Databaz, Uvod do Web Design-u, no a hoci som s Web dizajnom nie velmi kamarat, napokon mi bola urobena ponuka vypomahat ucitelom s vyucbou prave tohto modulu. S tym som mal zacat az po prvom intenzivnom tyzdni v skole, cize od tyzdna cislo dva.

Nasledoval pre mna teda ten intenzivny tyzden vyucby, od pondelka do piatku od 9. rana do 5. poobedia, na konci coho sme v piatok robili uzasnu kratku prezentacu ktoru sme si mali pripravit. Precital som triede niekolko tych snimkov v powerpointe, co som sklepal v noci a pochvalili ma za uzasny ocny kontakt s premietacim platnom :) Nebolo znamkovane tak som nemal co riesit, s usmevom som prijal kritiku a tesil sa na vikend, ze si po celej nekonecnej trme-vrme oddychnem.

Posledná úprava ( Thursday, 22 October 2009 )
Celý článok...
 
Túra v Roháčoch
Na Smutnom SedleV piatok rano mala z Oravy okolo jedenastej pricestovat do domceku Deckych Monika. Rychla vysvetlivka: mojej frajerky brata (Majo) frajerka. V predpovedi pocasia len slniecka a horucavy, crtal sa krasny den, no problem nasledovny. Ak sa vyberieme na vylet rano, Majo sa neprida lebo by siel cakat na stanicu priatelku Moniku. Skrsla vo mne taka idea, ze skoro rano sa odpraceme na Oravu, zoberieme Moniku na turu v tamojsom okoli (v podstate zobrala na turu ona nas) a potom sa vecer vratime do domceku Pod Lesom aj s nou, aby sa nemusela presuvat roznymi dopravnymi prostriedkami zlozito a sama.
Posledná úprava ( Wednesday, 12 January 2011 )
Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 11 - 15 z 55