Domov arrow Novinky
Hlučný sused - ako sa vysporiadať s hlučným susedom v UK
thumbnail

Máme problematických susedov. Nie len jedného, no dokonca hneď dvoch. Spoznávam zákutia mestskej správy - zisťujem čo je legálne možné v mojom prípade podniknúť, aby sa v našom bytíku dalo žiť pri tých dvoch idiotoch: jeden v byte nad nami, a ešte jeden v byte nad ním. Zatiaľ som vyskúšal osobne kontaktovať každého z nich; na jedného som volal Noise Patrol a tí mu vystavili abatement notice; druhého som hlásil na úrade pre ochranu životného prostredia (oddelenie Environmental Health & Licensing). Čo sa dialo, ako to prebiehalo, k čomu mi to bolo dobré a čo som sa naučil som sa rozhodol spísať v nasledujúcich odsekoch.

Posledná úprava ( Monday, 22 April 2013 )
Celý článok...
 
Jeseň prišla - vyraz do lesa
"Človek je dielom prírody, existuje v prírode a len vďaka nej žije. Nemôže sa preto od nej izolovať a to ani v myšlienkach."

Blíži sa jeseň a stromy sa skrašľujú teplými farbami. Zoberte rožky, salámu a utekajte do prírody, kým ešte nie je celá zasypaná snehom. Každé ročné obdobie má svoje čaro. Tak ako nás v letných horúčavách ťahá na pláž k moru, alebo biely sneh nás láka na lyžiach na hory, jeseň je ako stvorená pre výlety do prírody. S partnerom či s partnerkou si zájsť na romantickú prechádzku čarovným lesom; s deťmi zbierať listy či gaštany; a či len sám alebo so psíkom sa trošku poprechádzať krajinou a vychutnať si jemný šum vetra v oschnutých listoch stromov. Jeseň je ako stvorená pre krásne chvíle vonku.

Posledná úprava ( Sunday, 04 November 2012 )
 
Druhý pôrod v Anglicku. Ako malý Peťko na svet prišiel
Malý Peťko Perháč
Pred skoro mesiacom sme rodili. Už druhýkrát. Aj tentokrát v Anglicku, v tej istej nemocnici - Royal Sussex County hospital, v Brighton-e.

V tomto článku sú moje zápisky o tejto (pre nás) veľkej udalosti. Začal som čosi zaznamenávať už v poriadnom predstihu, no a väčšinu som dopísal až keď bolo odrodené.

Linky na súvisiace články

Posledná úprava ( Sunday, 24 June 2012 )
Celý článok...
 
Návrat do sveta .NET
obrazok k clankuPo roku strávenom v Java lande sa navraciam k peknému C# a .NET. Síce po tom, ako som si zvykol na Eclipse sa mi IDE Visual Studio 2010 až tak nepozdáva... lepšie povedané, rozčuluje ma svojimi nedostatkami. No jazyk v ktorom budem vyvíjať, nie prostredie, je oveľa kvalitnejší a už sa teším na LINQ a lambda expressions. Pekné, pekné C#. Teraz sa prehrabujem stovkami stránok načmáraných poznámok, ktoré vzišli na svet z môjho systematického čítania 1700 stranovej knihy na C# a .NET.
Posledná úprava ( Tuesday, 06 March 2012 )
Celý článok...
 
Milé výroky detí

Z tohto projektu napokon nezišlo nič. Ktosi iný kdesi inde naštartoval čosi podobné a hromada zábavných detských výrokov je tam už zozbieraná. Hlavnou príčinou, pre ktorú však tento projekt neprešiel do ďalších fáz bola, že sa takmer nikto nodhodlal vyplniť dotazník. Založil som však stránku na facebooku, ktorá sa rozbieha celkom sľubne. Prosím, zastavte sa ju navštíviť - Deti a rodina.

Milé výroky detí je môj nový projekt. Dnes sa začal a hádam pôjde dobre. Najdôležitejšia je vaša pomoc. V prvej fáze projektu musím najprv nazhromaždiť niekoľko zaujímavých, vtipných, dojemných, šokujúcich výrokov detí. V druhej fáze ich uverejním na Webe. V konečnej podobe bude na svete stránka kde sa budete môcť rozveseliť milými vetičkami, ktoré z úst vypustili naše ratolesti.

Posledná úprava ( Thursday, 05 April 2012 )
Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 1 - 5 z 55